SKUESPILL FOR SENIORER: Når Roald Amundsens liv blir til skuespill kan det dukke opp noen overraskelser.

Inviterer seniorer til forestilling om Roald Amundsen

Den 19. september blir det "munter sangstund" på Kolben når tre skuespillere tar en nærmere titt på Roald Amundsen sitt liv.

Publisert Sist oppdatert

SSTone Holte, skuespiller og tekstforfatter er opprinnelig fra Greverud og har jobbet med historisk formidling i mange år. Hun har riktig nok bodd de to siste årene i Drøbak, men når hun ble bedt om å børste støvet av en forestilling om Roald Amundsen som sist ble spilt på Svartskog i 2005, måtte hun si ja.

Årsaken er Eventyrfestivalen og avdukingen av bysten av Roald Amundsen ved Kolbotnvannet. I år er det som kjent 150 år siden Amundsen ble født, og dette er den del av feiringen.

Nå skal forestillingen vises gratis for alle seniorer i Oppegård. Stedet er Kolben, den 19. september, i sal 2 på Kolben.

HYLLEST: Forestillingen er en hyllest til "bygdas store sønn".

Til ære for Amundsen

Når Holte begynte å undersøke litt, kom hun over mange sanger som handlet om Roald Amundsen.

– Jeg har funnet mange hylningssanger som folk sang til hans ære. Han var en superkjendis, forteller Holte.

Dermed lagde hun forestillingen "Hurra for Roald Amundsen", som bygger på sanger om Roald Amundsen fra hans samtid. Skuespillet fremføres av skuespillerne Harriet Mûller - Tyl og Lillibeth Lunde, sammen med Holte selv.

– Vi inviterer til en munter sangaften anno 1929, viet "de mange deilige sanger til Roald Amundsens ære".

En mann med flere sider

– Stykket handler om Roald Amundsens liv. Det en humoristisk forestilling som leker litt med den beundringen som mange hadde den gangen han var superhelt. Det kommer også frem at han ikke alltid var mors beste barn. Det var to sider av Amundsen. Han var både helt, men også kritisert i ettertid for både lederstil og personen Roald Amundsen.

Holte legger til at de tre skuespillerne selv er nesegrus beundrere.

– Det er gøy at noen husker forestillingen, og ønsker den fremført igjen. Han er jo bygdas store sønn.

Og hva er egentlig en senior sånn aldersmessig, tenker du kanskje nå? Vel, seniorer brukes som et løst uttrykk. Kom hvis du vil og kan, er oppfordringen.

– Det holder at du har fått grått hår!

På grunn av plass, må billett bestilles på forhånd. Dette kan gjøres via Kolben bibliotek.

Powered by Labrador CMS