HAR SUKSESS: Ekteparet Tormod Tvinnerheim og Heidi Strand Tvinnerheim står bak hytteutleieselskapet Villa Heidi AS.

Styrer hytte-eventyr fra Kolbotn

Ekteparet Heidi Strand Tvinnereim og Tormod Tvinnereim ville leie ut sin egen hytte for å få råd til en utebod. Det ble starten på et stadig voksende hytte-eventyr.

Publisert Sist oppdatert

I dag eier de sju hytter selv, to er under bygging og de administrerer utleie av totalt 49 hytter.

Vi skrur tiden tilbake til 2015. Paret har akkurat brukt alt av egne penger på en hytte på Mjøsli. Du vet, hytteområdet som for alvor ble kjent i 2021-sesongen av «Sommerhytta» på TV2. En ordentlig utebod hadde de derimot ikke lagt inn i budsjettet og for å få råd til byggingen, bestemte de seg for å leie ut hytten.

MJØSLI: Hytteområdet Mjøsli ligger idyllisk til med utsikt over Mjøsa.

En helg her ble til en helg der, og vipps så var de i gang med det som i dag bærer navnet Villa Heidi AS.

– Vi drev og leide ut vår egen hytte et par år og det var en kjempesuksess, sier Tormod, opprinnelig fra Volda på Sunnmøre.

100 prosent tilfeldig

Som den gode sunnmøringen han er, så han et potensial. At de sju år senere skulle sitte med et hyttefirma som omsetter for godt over 10 millioner kroner, hadde de absolutt ikke sett for seg.

– Vi hadde overhodet ikke noen stor business-plan her, for dette var 100 prosent tilfeldig i starten. Men så var det jo gøy å tjene ekstra penger på siden av jobbene våre, forteller de.

I 2018, etter to-tre år med utleie av sin egen hytte, var det på tide å kjøpe et anneks. Turen gikk til hyttemessa og der så de det de beskriver som en kjempe-rar hytte. Den skulle de få en skikkelig «special prize for you» hvis de slo til på.

KONGLEHYTTA: Ikke så vanskelig å forstå at dette hyttekonseptet har tatt helt av på leiemarkedet. Bygget til høyre er en badstu.

Berømt hytte

Hytta det var snakk om var den etter hvert så berømte «Konglehytta». Det finnes knapt en influenser i Norge som ikke har bodd der og postet bilder fra den. Oppmerksomhet avler ny oppmerksomhet, og det har rett og slett blitt en knallsuksess.

HØY STANDARD: På innsiden er det alt du kan tenke deg og drømme om av fasiliteter og standard.

I dag står det tre store konglehytter på Mjøsli, i tillegg til to mindre modeller. I tillegg til å se helt spesielle ut og være ekstremt «Insta-vennlig», har de topp moderne standard og er til helårsbruk. Det blir det fort noen gjesteovernattinger og dermed kroner av.

Om det er fordi de er dyktige, driftige eller begge deler, vites ikke, men ekteparet har også fått ansvaret med å administrere hytteutleien for både Mjøsli Hytter og Naturpark og på skistedet Budor i Løten kommune.

Fulltid i eget selskap

Neste år sikter de mot en omsetning i størrelsesorden 15-20 millioner og for å klare å administrere hele næringskjeden selv har Heidi bestemt seg for å forlate en trygg og god jobb i Ringnes, for å jobbe i sitt eget selskap, sammen med Tormod.

Målet har aldri vært å vokse i antall ansatte, men å forvalte det de har og skal realisere de neste årene, på en god måte.

– Vi ønsker ikke å være et stort firma med mange ansatte, men nå hadde vi kommet til et punkt hvor det var helt nødvendig å ansette. Da var vi skjønt enige om at det var aller best å håndtere det internt, sier de med et smil, mens den elleve måneder gamle sønnen Trygve synger flotte toner i bakgrunnen.

LEIES UT: I tillegg til konglehyttene har ekteparet flere «vanlige» hytter i porteføljen.

Lokal satsing?

På kort sikt skal det investeres i nye hytter, men på litt lenger sikt kan det til og med hende Nordre Follo kommune får en forespørsel om et lite hytteparadis.

– Nå planlegger vi å bygge i hvert fall fem hytter til i Budor og på Mjøsli de neste fem årene. Det blir en investering på i alle fall 30 millioner som vi jobber med å få plass. Så vet vi at det var en campingplass ved Gjersjøen før. Å skape noe på Kolbotn hadde vært utrolig gøy, men foreløpig har vi kun tenkt tanken. Geografisk har vi en glimrende plassering mellom Tusenfryd og Oslo, og når folk betaler 5000 kroner for en overnatting på Rælingen, så vil det overraske oss om det ikke hadde vært mulig å få til noe bra her også, sier de håpefullt.

Powered by Labrador CMS