TIL RIKSPOLITIKKEN: Ida Lindtveit Røse blir statsråd fra 2. juni.

Ida fra Tårnåsen blir tidenes yngste statsråd

Skal vikariere som barne- og familieminister fra 2. juni.

Publisert

Det var NRK som meldte om den historiske utnevnelsen lørdag kveld. Ida Lindtveit Røse skal overta som barne- og familieminister mens partifelle Kjell Ingold Ropstad i KrF skal ha pappapermisjon. 

Ida Lindtveit Røse har to små barn og bor på Tårnåsen. Hun var sentral  som kommunestyrerepresentant i gamle Oppegård kommune frem til valget i fjor høst. I dag er hun KrFs gruppeleder på fylkestinget i Viken. 

Ida Lindtveit Røse fikk telefon om å overta som statsråd på 16. mai. 

– Første reaksjonen min var vel sånn «Kødder du nå?». Det er jo en syktelefon å få, sier Lindtveit Røse til NRK. 

Saken fortsetter under bildet!


På egne Facebook-sider skriver hun lørdag kveld at hun er stolt av å være med i et parti som satser på unge kvinner, der man får muligheter og ansvar.

VIKAR: Ida Lindtveit Røse skal vikariere for barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad mens han har pappapermisjon. Dette bildet delte den kommende statsråden på sin egen Facebook-side lørdag kveld.

– Noe av det viktigste vi kan gjøre er å sikre alle barn en god og trygg oppvekst. Det har vært en veldig spesiell vår for alle. Plutselig kunne ikke besteforeldre klemme på barnebarna sine, mange har hatt hjemmekontor, hjemmeskole og hjemmebarnehage samtidig. Denne tiden har for alvor vist hvor utrolig viktig familie er, skriver Ida Lindtveit Røse på sin egen Facebook-side.

27-åringen blir tidenes yngste statsråd. Den forrige rekorden hadde Hadia Tajik, som var 29 da hun ble kulturminister i 2012, melder NRK. 

Powered by Labrador CMS