SATSER PÅ SENTRUM: Ida Lindtveit Røse (KrF) håper på et sterkt sentrum.

– Det kan bli spennende på Stortinget fremover

KrF-politiker Ida Lindtveit Røse håper på et sterkt sentrum, og håper på tangering av forrige valgresultat.

Publisert

– 5,5 prosent. Det er målet, sier KrF-politiker Ida Lindtveit fra Oppegård. 

Hun er, som andre politikere, svært, ja, kanskje ekstra spent rundt årets valg. I år kan alt skje. 

– Det har vært utrolig jevnt på alle målinger frem til nå, og det er fryktelig vanskelig å tippe resultatet i år. At det blir jevnt og at det vil drøye før alle resultatene etter fintellingene er klare, det er det ingen tvil om, sier hun. 

Fornøyd

Lindtveit er fornøyd med KrFs valgkamp i år.

– Det har nok vært en utfordring at vi ikke har hatt noen lokal representant høyt opp på valglistene, men vi har snakket med mange på stand, og det har vært hyggelig. Samtidig ser vi også at vi gjorde det godt på skolevalget, og jeg tror og håper at vi har nådd gjennom til folk lokalt i Oppegård med våre hjertesaker, sier hun. 

Aller helst ønsker hun seg et sterkt sentrum.

– Det beste som kan skje er at Venstre og KrF løfter seg såpass at vi kan konkurrere med FrP og gå inn i en regjering med Høyre. Det verste som kan skje er at sentrumspartiene går ned, og at det blir et flertall på en av sidene med ytterfløyene i maktposisjon. Men uansett flertall, blir det spennende å være sentrumspartier og mindre partier etter dette valget, for slik det kan se ut, er man avhengig av støtte fra oss for å få gjennom sakene sine, så det kommer nok til å bli spennende tider på Stortinget etter dette valget, sier Lindtveit Røse. 

Powered by Labrador CMS