TALER LEDEREN IMOT: KrFs gruppeleder i Oppegård, Ida Lindtveit Røse, vil heller samarbeide mot høyre enn venstre i politikken.

Går mot sin egen partileder

Splittelsen i KrF har nådd Oppegård.

Publisert

Nasjonalt raser debatten om hvor Kristelig Folkepartis politiske ståsted skal være, etter at KrF-leder Knut Arild Hareide sist fredag rådet partiet til å velge venstresiden av politikken.

Søndag kveld var KrF-veteran Kjell Magne Bondevik fra Kolbotn gjest i Søndagsrevyen, hvor han uttrykte sin støtte til partiets leder.

Ida Lindtveit Røse er tidligere leder av KrFU. Hun sitter i kommunestyret og er gruppeleder for KrF i Oppegård. Ida Lindtveit Røse følger ikke linjen til Bondevik og Hareide.

- Det er ingen hemmelighet at jeg er tilhenger av et sterkt Sentrum-Høyre-samarbeid, og mener vi bør fortsette med dette sier hun.

Nærmest samtidig som nyheten sprakk om partilederens råd, delte Lindtveit Røse et bilde på Instagram hvor hennes lille datter møter statsminister Erna Solberg. Under bildet skrev hun: «Erle Sophie er veldig fornøyd med statsministeren sin», etterfulgt av et gult hjerte.

HINT, HINT: Dette bildet publiserte Ida Lindtveit Røse da partileder Knut Arild Hareide røpet at han vil samarbeide med Arbeiderpartiet.

- Jeg skal ikke legge skjul på at det var et lite, subtilt hint, sier hun og ler.  

Tidligere KrFU-leder Inger Lise Hansen går i dag ut i VG og sier at hun ikke vil stemme på et KrF på venstresiden i politikken. Deler du hennes syn?

- Nei, det viktige for meg er den ideologiske grunnmuren som ligger i KrF og det politiske prosjektet. Men jeg mener også at vi får best gjennomslag og har mest ideologisk fellesskap i høyresiden i norsk politikk. Det handler om å bygge samfunnet nedenfra, og at ikke alle utfordringer kan eller skal løses med politiske vedtak eller mer penger fra staten.

 - Er du overrasket over Hareides valg?

- Ja, jeg er i grunnen det, men etter å ha lest boken hans er jeg ikke overrasket over anbefalingen. Jeg mener han har en skjev fremstilling av samarbeidet som har vært, og forskjellene mellom kristendemokratiet og sosialdemokratiet, sier Ida Lindtveit Røse.  

Powered by Labrador CMS