PLASSMANGEL: På grunn av plassmangel på Kolbotn barneskole skal dagens 6. trinn ved skolen flyttes til Ingieråsen ungdomsskole til høsten.Vegard Hammer, klassekontakten på 6. trinn (innfelt) reagerer.

Flytter 6. trinn til Ingieråsen

Nå skal sjetteklassingene gå på Ingieråsen ungdomsskole. Dette skaper reaksjoner. – Overraskende, sier klassekontakten.

Publisert

Foresatte til elevene på 6. trinn ved Kolbotn skole reagerer på at hele trinnet skal flyttes til Ingieråsen ungdomsskole fra neste skoleår.

Det var rektoren ved Kolbotn skole som informerte foreldrene til de 52 elevene på 6. trinn ved skolen om dette på foreldremøtet rett før påsken.

Les også: Oppegård kommune nekter å vedta mobbe-boten

– Til tross for at det gikk rykter om dette, kom denne beskjeden som en overraskelse på mange av oss, sier Vegard Hammer, klassekontakten på 6. trinn ved skolen.

To klasser

Hammer sier tiltaket rammer to klasser, og at foreldrene reagerer sterkt på at de ikke har vært involvert i vurderingen av tiltaket og beslutningen.

Les også: Anne Hodne Endal stortrives som pensjonert Kolbotn-rektor

Oppegård Avis har tidligere skrevet at skolekapasiteten på Kolbotn skole er sprengt og FAU har vært sterkt kritisk til utbygging i Kolbotn sentrum så lenge kommunen ikke har sørget for nok skolekapasitet.

PS! Saken fortsetter under bildet

PLASSMANGEL: På grunn av plassmangel på Kolbotn barneskole skal dagens 6. trinn ved skolen flyttes til Ingieråsen ungdomsskole til høsten.

– Ett år for tidlig

Hammer påpeker at det er ett år før elevene egentlig skulle vært flyttet over til Ingieråsen ungdomsskole.

REAGERER: Vegard Hammer, klassekontakten på 6. trinn.

Les også: Skole på sparebluss

– Vi har registrert at flere i foreldregruppen reagerer på at barna fortsatt er for unge. Vi vil ha trygge rammer for dem før de møter ungdomsmiljøet på Ingieråsen, sier Hammer.

Samtidig sier han at noen andre foreldre ikke ser på tiltaket som et problem.

Les også: Hellerasten skole 50 år

– Vi har ingen enighet om dette ennå siden det er så nytt for oss, men vi tar dette til etterretning, og skal ha et møte med rektor for å få det beste ut av det, sier Hammer.

Plassproblemer

Kommunalsjef Jorunn B. Almaas sier at sammen med Kolbotn skoles ledelse er det vurdert at 7. trinn, nåværende 6. trinn, bør få undervisningen et annet sted enn på Kolbotn skole fra skoleåret 2017/2018.

– Bakgrunnen for dette er at det allerede nå er plassprob- lemer ved Kolbotn skole, noe som påvirker alle trinn ved skolen, sier hun.

Les også: Slik blir fremdriften på Sofiemyr skole

FORKLARER: – Tiltaket er vurdert i samarbeid med Kolbotn skoles ledelse, sier kommunalsjef Jorunn B. Almaas.

Almaas sier skolen skal rehabiliteres og får et nytt bygg, noe som vil gi ytterligere behov for fleksible romløsninger.

PS! Saken fortsetter under bildet

«Gjesteklasserom»

– At ett trinn flyttes til Ingieråsen ungdomsskole, vil bidra til at elevene som er igjen på Kolbotn skole får det mindre trangt – samtidig som ele- vene som får «gjesteklasserom» ved Ingieråsen, får gode klasserom ved skolen som de skal begynne ved skoleåret 2018/2019, sier Almaas.

Hun understreker at ele- vene fortsatt vil være elever ved Kolbotn skole.

– De vil beholde lærerne sine, og vil være med på alle arrangementer og aktuelle aktiviteter ved Kolbotn skole, sier Almaas.

Powered by Labrador CMS