TA-DA: Se, så fint det er blitt her på Ingieråsen skole! I løpet av sommeren har de jobbet på spreng, og nå er uteområdet stort sett ferdig! Elevene har tatt det i bruk, og basketballbanen virker til å være favoritten. Fra venstre ser du elevrådsleder Sunniva Jorde Hellebø (15) i 10. klasse, Simen Sørgaard Olsen (14), 9. klasse, Karina Morvik (15), 10. klasse, og Elias Borge (13) i 8. klasse - alle i elevrådet.

Se, så flott Ingieråsen skole har fått det!

Ingieråsen skoles uteområde har fått full oppgradering, og elevene elsker det!

Publisert

Utenfor Ingieråsen skole har det i flere måneder vært en anleggsplass. Men den som venter på noe godt, venter ikke for lenge. Nå er nemlig uteområdet klar til bruk, og elevene er veldig fornøyde.

Les også: Gymsalen på Ingieråsen er midlertidig stengt

– Det er blitt veldig fint! Elevene er mye mer ute nå enn før. I tillegg til basketballbane, bordtennis og slike ting, har de sådd mer gress, og plantet blomster og trær. Vi synes det er blitt veldig fint, sier elevrådsrepresentantene fra 8.-, 9.-, og 10. trinn.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Var mye inne før

BILFRITT: Det nye uteområdet er blitt veldig lekkert med flere grøntarealer, basketballbane, og best: ingen biler!

Kommunen har samarbeidet med elevrådet for at elevene selv kunne gi innspill i saken, og før arbeidet med det nye uteområdet begynte før sommeren, var det kun parkeringsplass rett utenfor. Sunniva, som går i tiende klasse, forteller at de to forgående årene satt alle sammen inne i friminuttene.

– Vi spilte litt ballspill, men var redde for å treffe bilene. Derfor var vi for det meste inne i friminuttene, forklarer hun.

Les også: Anine fra Hellerasten vant fotokonkurranse

I 2010 ble hovedinngangspartiet ble byttet ut, og det siste arbeidet som ble gjort på skolen var i 2012, da ble resepsjonen pusset opp. I tillegg til den nye uteplassen oppe ved skolen, har de en fotballbane og en skatepark på nedsiden, og elevrådet skal jobbe med å få nye fotballmål.

PS! Saken fortsetter under bildet!

FRA BIL TIL BASKET: Dette var parkeringsplass før, men nå er det basketballbane! Og tydeligvis favoritten blant de nye tilskuddene. Fra venstre: Sunniva Jorde Hellebø (15) – 10. klasse. Karina Morvik (15) – 10. klasse. Simen Sørgaard Olsen (14) – 9. klasse. Elias Borge (13) – 8. klasse.

Et tilbud for alle

Arbeidet begynte før sommeren, og det er blitt brukt i underkant av 800 000 kroner på prosjektet. Anna Lina Toverud ved Seksjon for Samfunnsutvikling, sier kommunen selv er fornøyd, og at de har fått mye for pengene.

Les også: DNT Ung Oppegård er i gang!

– Utgangspunktet var at vi skulle installere nye stykkelstativer, men så med én gang behovet for en større oppgradering. Selv om dette er en skolegård, håper jeg at jo at andre som bor på Kolbotn og Ingieråsen kan benytte seg av apparatene etter skoletid, sier hun.

TIPP TOPP: Tommel opp! Elevrådet er fornøyd med den nye skolegården som ferdigstilles disse dager. Den er allerede flittig i bruk.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Fakta om den nye skolegården

  • I sommer har kommunen fornyet Ingieråsen skoles uteområde i samarbeid med elevrådet.
  • De har blant annet fått basketballbane, sykkelstativer, bordtennisbord, benker, og grøntareale.
  • Det er blitt brukt i underkant av 800 000 kroner på prosjektet.
  • Arbeidet ferdigstilles nå.
Powered by Labrador CMS