SNØFRITT: Det er lite som minner om vinter i heistrekket på Ingierkollen.

Stengt i bakken

For første gang siden 1989 har Ingierkollen slalåmsenter sett seg nødt til å stenge bakken i januar.

Publisert

I 1989 stengte Ludvig Daae bakken 10. januar og åpnet ikke igjen resten av sesongen. For en som lever av vinteren er det ikke bare enkelt når snøen uteblir.

– For meg som driver Ingierkollen personlig går det veldig dårlig. Jeg har lønn etter overskudd, og det kan potensielt bli et år med et ganske stort underskudd og uten lønn. Da må jeg låne penger, jeg har jo utgifter og levekostnader som alle andre, sier Daae.

VINTERIDYLL: Slik så det ut i bakken tidlig i februar i fjor.

«Klimafjas»

Daae mener været ikke er ekstremt, men håper det er lenge mellom hver snøfattige vinter.

–  I 1983 var det tilsvarende, med bare plussgrader i hele januar, men så kom vinteren for alvor i februar med 20 kuldegrader og en halvmeter snø. Alt kan skje, vi vet ingenting. Dette må vi regne med når vi ligger i Oslo-området, helt nede ved havet, sier Daae, og legger til:

– Det har ingenting med klimafjas å gjøre, det er helt normalt og jeg hater det.

Saken fortsetter under bildet.

BART: Mye av bakken er helt bar, og det lille som ligger er isete skare fra bedre tider.

Er parat

Så langt har de fått dekket noen utgifter ved sesongkortsalg, og en god romjul, men det ser likevel mørkt ut hvis vinteren ikke tar seg opp. Derfor venter far og sønn Daae på at gradene skal krype nedover, så de igjen kan produsere snø.

TIDLIG GLAD: Ludvig Daae var svært fornøyd tidlig i januar. Nå er både snøen og smilet borte.

– Nå er ikke sesongen over, og vi vet ikke om det snur, men det ser veldig dårlig ut akkurat nå. Vi er veldig klare hvis det blir kaldt. Vi trenger fra 2,5 grad og nedover for å kunne kjøre snø, sier Daae.

Powered by Labrador CMS