ENDELIG ÅPENT: Daglig leder på Ingierstrand Bad Restraurant, Bård Kråkevik, gleder seg til å ta fatt på sommersesongen 2018.

Nå er dørene åpnet

Ingierstrand Bad Restaurant åpnet dørene for sesongen tirsdag 15.mai. Daglig leder, Bård Kråkevik (44), er helt klar.

Tirsdag 15. mai gikk startskuddet for sesongen på Ingierstrand Bad Restaurant. Den sjarmerende restauranten, som første gang åpnet dørene i 1934, er klar for nye sommergjester.

Les også: Sommer i mai

– Jeg blir rolig når jeg kommer hit, avslører den nye daglig lederen på Ingierstrand Bad Restaurant, Bård Kråkevik.

Spesielt

For Kråkevik er denne plassen helt spesiell, og jobben en drøm som gikk i oppfyllelse. Nå ser han frem imot å starte sommersesongen 2018, og håper mange Oppegård-folk finner veien til Ingierstrand.

– Jeg flyttet til Oslo i 2001, og har helt siden det vært opptatt av det stedet her. Det har vært et utfluktsted, og jeg har fulgt utviklingen, sier Kråkevik som i dag bor på Nesodden.

Saken fortsetter under bildet.

DRØMMEJOBB: Bård Kråkevik er dreven i bransjen, og har ingen problemer med å få dekket bordene til perfeksjon. I flere år har han vært fascinert av stedet, nå er det endelig «hans».

 

– Det var skikkelig trist å se at stedet sto tomt og holdt på å forfalle, så da jeg fikk spørsmålet i fjor høst om jeg ville ta overta til våren, var jeg ikke veldig i tvil.

Han har mange planer for stedet og håper det kan bli en arena for både kultur og mat i årene fremover.

Vil mer

– Jeg vil mer enn å bare drive restaurant og selskapslokale. Jeg vil gjerne at vi prøver å bruke de fasilitetene vi har, med musikkarrangementer, kulturarrangementer, catwalk og utstillinger, sier Kråkevik.

– Dette stedet innbyr jo til det. Tenk for eksempel storband, eller Great Gatsby, sier han begeistret.

Men først skal han lære stedet å kjenne.

– Først skal jeg bli kjent med huset, alle kriker og kroker. Jeg har masse tanker og planer i hodet, men vi må se litt hva vi får til, sier han edruelig.

SVINEGODT: Kortreist svor fra grisene på Gården på Svartskog.

Fokus på mat

Maten skal selvfølgelig stå i høysetet. I år blir det svin fra grisene til Gården på Svartskog, og norskproduserte oster på menyen.

– Vi har veldig fokus på mat i år, og kjører med et bra team på kjøkkenet. Vi har to kjøkkensjefer, og satster på god mat med lokale, kortreiste råvarer, forteller Kråkevik, med hjelp av produktutvikler og kokk, Petter Sekne.

Les også: «Ny» uteservering på Kolbotn

– Det har alltid vært god mat og dyktige folk her, men jeg savnet litt mer tilknytning til lokalmiljøet. En av de første tingene jeg gjorde var å ringe Hilde Aukrust, hun har fantastiske produkter, sier Sekne.

Han forteller at de særegne mangalitsagrisene de har på Gården på Svartskog er av et annet kaliber enn «vanlig» norsk svin.

– Det er et helt annet produkt, og det er viktig å bruke Gården på Svartskog, sier han og legger til:

– Den overordnede planen for menyen er internasjonale momenter, men hovedsakelig basert på norske råvarer. Vi kjører relativt moderne mat, men som man kan føle seg trygg på, og kjenne igjen.

Powered by Labrador CMS