LOVLIG PARKERING: Kommunen innrømmer at boten til denne bilen ble feil ilagt. Trafikktjenesten har kontaktet bileieren.
LOVLIG PARKERING: Kommunen innrømmer at boten til denne bilen ble feil ilagt. Trafikktjenesten har kontaktet bileieren.

– Her har vi gjort en feil

Denne parkeringsboten skulle ikke vært ilagt.

Publisert

Oppegård Avis får jevnlige henvendelser fra lesere som er oppgitt over eller har spørsmål om parkering i lokalmiljøet. Forrige helg fikk vi spørsmål fra en av beboerne langs Ingierstrandveien.

Vedkommende lurte på om kommunens parkeringsvakter hadde vært litt for aktive med bøtene sine.

Rett nord for Bestemorstranda er det en utvidelse av veien med søppelkasse og god plass, rett før den den siste store svingen inn mot Ingier bru. Vår leser observerte at en parkert bil hadde fått gebyr.

– Jeg synes dette er håpløst, her har det vært mulig å parkere i årevis - hvorfor i all verden gi bot her? Her er det god plass og vedkommende er utenfor hvit stripe og utenfor asfalten til kjørebanen - eller er det noe jeg ikke har skjønt? spør leseren.

Lov å parkere

Oppegård Avis sendte spørsmålet videre til kommunen. Tirsdag morgen denne uken kom svaret fra Tom F. Baastad i Trafikktjenesten i Nordre Follo kommune.

– Her har vi gjort en feil. Dette gebyret skulle ikke vært ilagt, og vi har tatt kontakt med bileier. Skiltet som er brukt som hjemmel for ileggelsen står for langt unna til at det gjelder denne plassen. Det vil bli satt opp nytt skilt foran parkeringslommen som tilsier at parkering her er tillatt, skriver Baastad i en epost.

Powered by Labrador CMS