CUP-EXIT: Ingrid Kvervolden og Kolbotn er ute av cupen etter 1-3 mot Vålerenga lørdag ettermiddag.

Ute av cupen

Kolbotns cupeventyr er over etter tap mot erkerival Vålerenga på Sofiemyr.

Publisert Sist oppdatert

Det var aldri tvil om at det skulle bli en vanskelig kamp for jentene fra Kolbotn, da de tok imot Vålerenga på Sofiemyr stadion.

Det var en grå lørdag, og banen bar preg av regnværet før og under kampen. Det våte underlaget gjorde at lagene valgte en mer primitiv form for fotball, enn normalt. Dette var til Kolbotns fordel, men likevel skulle førsteomgangen bli vanskelig. Etter kun ti minutter tok Vålerenga ledelsen, og da de doblet rett før pause var det lite som tydet på at årets cupdrøm skulle oppfylles.

Kolbotns trener Aleksander Olsen var da heller ikke fornøyd med førsteomgang og oppsummerte den slik:

– Langt under pari. Vi er for dårlig i boksen, og det går for sent.

Tente håpet

Derfor var det et tent Kolbotn som kom ut til andre omgang, med en tydelig plan om å presse Vålerenga i håp om en tidlig redusering. Etter kun syv minutter spilt vant Kolbotn ballen etter slurv i Vålerengas bakre rekker. Tone Bettina Pirisi utnyttet feilen og curlet ballen inn fra 20 meter i høyre vinkel. En flott redusering fra lokale Pirisi.

– Jeg synes egentlig vi får et momentum etter scoringen. Men da den tredje scoringen kommer ebber det ut, fortsetter Olsen.

For det gjorde den dessverre etter 79. minutter, sett med Kolbotn-øyne.

Olsen avslutter med at fokuset nå legges over på serien, og neste kamp mot Avaldsnes lørdag 25. september. Her kjemper Kolbotn fortsatt om femteplassen i Toppserien.