INNBRUDD: Noen frekke fanter har brutt seg inn i lokalene til kulturskolen i Kolben.

Innbrudd på kulturskolen

I løpet av helgen har tyver vært på ferde i Oppegård kulturskole sine lokaler i Kolben.

Publisert

På morgenkvisten i dag oppdaget virksomhetsleder ved kulturskolen, Rune Molvær, at det hadde vært ubudne gjester på ferde. Dører var brutt opp og kjeltringene har stukket av med seks iPader, to bærbare pcer og en mikrofon.  

Les også: Verktøytyveri i Ormerudveien

– Jeg oppdaget 07.45 at noen hadde brutt seg inn. Da måtte jeg gjennomgå hele bygget, og kontaktet kulturhusledelsen og politiet, sier Molvær.

Politiet har vært på stedet og sikret spor, men står foreløpig uten mistenkte og ønsker seg tips i saken.  

–  Vi har ingen opplysninger om hvem som har gjort dette, og ingen observasjoner eller beskrivelser. Vi er veldig interessert i tips, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Lisbeth Mjøsund. 

Brutt opp dører

Molvær forteller at de har brutt seg inn på to kontorer og prøvd å komme seg inn på undervisningsrom.

– TRIST: Kulturskolerektoren, Rune Molvær, håper dette ikke skjer igjen.

– De har rotet og endevendt kontorene og de har forsøkt å bende dørene med et slags brekkjern eller noe sånt, sier Molvær. 

– Det aller viktigste er at vi setter oss ned med kulturhuset og går igjennom kameraer og elektroniske spor i låsesystemer, for å se hvem som har beveget seg ut og inn av hele Kolben hvem som har beveget seg ut og inn av hele kolben, og hjelpe politiet på den måten, sier Molvær. 

Tar fra barna

Han synes det er trist at noen bryter seg inn på den måten.

– De tar fra barna. Det er første gang siden jeg begynte her at det har skjedd noe sånt, og det er bare helt utrolig, sier Molvær. 

Les også: Frekt innbrudd på Oppegård

Han legger til at de ønsker at Kolben skal være et åpent hus, og håper dette er et engangstilfelle.

– Jeg synes politiet har vært raskt på plass, og det virker som om de følger opp dette på en god måte, så får vi håpe at vi kanskje finner ut av dette, avslutter Molvær. 

Powered by Labrador CMS