INNBRUDD:  Natt til onsdag knuste gjerningsmennene flere glasspanel, og brøt seg inn i Kolben.
INNBRUDD: Natt til onsdag knuste gjerningsmennene flere glasspanel, og brøt seg inn i Kolben.

Kastet et bord gjennom glasspanelet

Natt til onsdag 6.mai var det innbrudd i Kolben.  Politiet etterforsker saken og ser sammenheng mellom innbruddet og tyveriet på Kolbotn Klær samme dag.

Mellom 02.00 - 03.00 natt til onsdag brøt en mann i 30-årene seg inn i Kolben ved å knuse et glasspanel på bakkeplan med et bord. 

 – Han har slengt et bord inn i panelet, og så kommet inn der. Det er kjedelig å måtte bruke så mye tid, penger og krefter på noe så bortkastet og fullstendig meningsløst, sier Lone Schrøder, kulturhusleder i Kolben. 

KJIPT: Lone Schrøder, kulturhusleder i Kolben, synes det er utrolig kjedelig at noen har brutt seg inn og gjort hærverk.
KJIPT: Lone Schrøder, kulturhusleder i Kolben, synes det er utrolig kjedelig at noen har brutt seg inn og gjort hærverk.

Samme gjerningsmann

Ifølge etterforskningsleder i Øst politidistrikt, Siri Linn Buer Svendsen fikk politiet melding om innbruddet klokken 09.26, onsdag morgen.

– Det ble det ble sendt en patrulje til stedet, som var på plass like etter. Det ble gjennomført en åstedsundersøkelse og det ble sikret spor. Det ble også undersøkt video på stedet, sier Buer Svendsen.

Det er en mann i 30-årene som er mistenkt i saken.

– Vedkommende er gjenkjent av politiet som har sett video fra stedet. Han er kjent for politiet  fra tidligere, sier Buer Svendsen.

Nå avventer politiet svar på sporsikringen, og skal gjennomføre avhør. I tillegg ser de en kobling mellom tyveriet fra Kolbotn Klær samme dag.

– Det er meldt tyveri fra en butikk i nærheten, som vi ser i sammenheng med denne saken, sier Buer Svendsen, og bekrefter at det dreier seg om tyveriet fra Kolbotn Klær. 

Hvilke ødeleggelser møtte politiet da dere kom til stedet?

– Det var gjort en del skadeverk på stedet. Det var blant annet brutt opp dører og knust vinduer. Det var også annet skadeverk, men per nå har jeg ikke den totale oversikten over skadene, sier Buer Svendsen, 

Ingen verdier stjålet 

Gjerningsmannen har ikke stjålet noen verdier fra Kolben, slik det ser ut nå, ifølge Schrøder. 

– Vi har ikke full oversikt ennå. De fleste har hjemmekontor så det er enkelte områder vi ikke har helt oversikt over om det er noe borte fra. Vi må få de som normalt er der å sjekke, men det ser ut som rent hærverk, sier Schrøder. 

Gjerningsmannen har gått forbi flere pcer, utstyr og kameraer, om de hra latt stå.

– Han har gått rett forbi masse utstyr, og har herja litt med det, men ikke tatt noe med seg, sier Schrøder. 

Kolben har videoovervåkning og politiet har fått bildene til sin etterforskning. 

– Politiet har vært der, og det er knust så mye glass så politiet har kunne sikre seg ganske greie spor, sier kulturhuslederen. 

 – Jeg tenker at politiet har gode bilder, og gode spor, så det er bare å håpe at etterforskningen deres finner gjerningspersonen, sier hun. 

– Vanvittig kjedelig

Foreløpig har ikke Schrøder noe estimat på kostnadene av hærverket, med det er i hovedsak det knuste glasset det dreier seg om. 

– Det er mange kvadratmeter med knust glass. 

Til tross for at det er ikke er store verdier som er tatt, er ødeleggelsene ille nok i seg selv, synes kulturhuslederen. 

– Vi er glade for at det ikke er tatt med seg store verdier, men det er vanvittig kjedelig å oppleve å få rasert huset på den måten der, sier Schrøder, som nå jobber med  få ryddet opp etter innbruddet. 

Powered by Labrador CMS