Grovt innbrudd i natt

SIKRET SPORT: To betjenter fra Øst politidistrikt sikret flere spor i 2. etasje på rådhuset torsdag formiddag. Rett bak betjentene er inngangen til ordførerens kontor.

Her sikrer politiet spor på rådhuset

16 datamaskiner ble stjålet natt til torsdag. Tyvene kom seg inn gjennom et vindu.

Publisert

– Innbruddet ble oppdaget av de første som kom på jobb torsdag morgen, forteller beredskapsleder Espen Hallan i Oppegård kommune.

Han forteller at tyvene trolig har kommet seg inn gjennom et vindu i formannskapssalen. Deretter har det blitt fjernet lister i glassdører.

I 2. etasje sto vinduet ved siden av inngangsdøren til etasjen på siden da folk kom på jobb torsdag morgen. Slik sto det fortsatt da vi kom inn på formiddag. 

Sperret av

Oppegård Avis fikk komme inn i rådhuset torsdag formiddag. I andre etasje, like ved kontoret til ordfører Thomas Sjøvold jobbet to betjenter fra Øst politidistrikt med å sikre spor, blant annet fingeravtrykk. 

Utendørs var et området på bakkeplan nedenfor vinduene til formannskapssalen sperret av med politibånd. 

Kl 1129 torsdag meldte politiet på Twitter at det er stjålet mellom 15 til 20 PC'er. 

FRUSTRERENDE: – Det er selvsagt frustrerende når slike innbrudd skjer, sier beredskapsandsvarlig Espen Hallan i Oppegård kommune.

– Vi er på stedet og foretar kriminaltekniske undersøkelser, og andre etterforskningsskritt. 

Sikret flere spor

Oppegård Avis snakket med opersjonsleder Ronnye Årstein i Øst politidisitrikt kl 13.25 torsdag. 

– Det er brakt på det rene at 16 PCer er borte. Vi har sikret fingeravtrykk, fiber fra klær og fotavtrykk, sier Årstad. 

Politiet har foreløpig ikke noe signalement eller biler å etterlyse, men det jobbes med å få oversikt over overvåkningskameraer i området. 

Tilbake i daglig drift

Beredskapsansvarlig Espen Hallan i Oppegård kommune sier det var flere som fikk ødelagt starten på arbeidsdagen torsdag. 

– Det er vanskelig å jobbe uten arbeidsverktøy, men IT-avdelingen fikk raskt erstatningsmaskiner på plass. Dermed får ikke dette konsekvenser for den daglige driften, sier Espen Hallan. 

Oppegård Avis oppdaterer saken.

Powered by Labrador CMS