GJORDE UNDERSØKELSER: Mandag morgen kom politiet til rådhuset for å gjøre undersøkelser etter innbruddet i helgen.
GJORDE UNDERSØKELSER: Mandag morgen kom politiet til rådhuset for å gjøre undersøkelser etter innbruddet i helgen.

Anmeldte innbrudd søndag – mandag morgen kom politiet

Flere PCer er stjålet etter at tyver brøt seg inn i rådhuset på Kolbotn i løpet av helgen.

Publisert

Tidlig søndag ettermiddag oppdaget ansatte at det hadde vært innbrudd i gamle Oppegård rådhus på Kolbotn. Mandag formiddag meldte Øst politidistrikt om innbruddet på sin Twitter-konto.

– Vi har vært på stedet og sikret spor, sier operasjonsleder Terje Nordang i Øst politidistrikt.

Kapasitet og prioriteringer

Ifølge ham kom tyvene seg inn gjennom et vindu i 1. etasje.

 – Vinduet i 1 .etasje har blitt åpnet. Tyvene har vært inne på flere kontorer i første og tredje etasje, og tatt flere pc-er, sier Nordang.

 – Hvorfor har det tatt så lang tid før dere kom til stedet?

– Ja, det tok tid. Det går på kapasitet og prioriteringer. Jeg har dessverre ikke detaljer om hvilke andre saker som måtte prioriteres i dette tilfelle, sier operasjonslederen.

Anmeldt umiddelbart

Oppegård Avis var på stedet samtidig som politiet var der mandag morgen. Da hadde det derimot gått mange timer siden innbruddet ble anmeldt.

TILBAKE TIL JOBB: Virksomhetsleder Hogne Haug fjernet meldingen på døren inn til tredje etasje etter at politiet var ferdig med arbeidet sitt på stedet.
TILBAKE TIL JOBB: Virksomhetsleder Hogne Haug fjernet meldingen på døren inn til tredje etasje etter at politiet var ferdig med arbeidet sitt på stedet.

PS! Saken fortsetter under bildet!


– Vi har hatt et innbrudd trolig natt til søndag. Det er usikkert når eksakt. Det ser ut som de har vært i alle kontorer i første og tredje etasje. Per nå driver viu med å få oversikt over hva som er stjålet. I mellomtiden har vi etablert lånemaskiner så folk får jobbet, sier Hogne Haug, virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo. 

Virksomhetslederen forteller tyveriet ble anmeldt umiddelbart etter at det ble oppdaget søndag.

– Vi var på politiet mange ganger, og de var klar på at vi var førsteprioritet utenom liv og helse. Det må man selvsagt respektere.

– Hva tenker du om at det tok så lang tid før politiet kom?

– Det er kjipt, og vi skulle selvsagt ønsket politiet hadde større bemanning til å rykke ut tidligere,  men vi har stor forståelse for at de må prioritere liv og helse foran sporsikring, sier Hogne Haug.

Likheter

Ansatte Oppegård Avis snakket med mandag morgen forteller at det ser ut som at tyvene har gått systematisk til verks for å stjele datamaskiner, og at innbruddet i helgen har mange likheter med tyveriet som skjedde for et snaut år siden.

Da ble 16 datamaskiner stjålet fra Oppegård rådhus. 

Her er flere bilder fra rådhuset mandag morgen: