EKTE LIKEVEL: Politiet fikk mange meldinger om en falsk innsamling som viste seg å være ekte.
EKTE LIKEVEL: Politiet fikk mange meldinger om en falsk innsamling som viste seg å være ekte.

Samlet inn penger til Røde Kors - ble meldt til politiet som svindler

Politiet advarte på Twitter mot en afrikaner som dreve med en falsk innsamling. Litt senere på kvelden kom kontrabeskjeden, det var en reell innsamling likevel.

Publisert

Politiet advarte på Twitter onsdag kveld at det gikk en afrikaner rundt på Kolbotn og samlet penger til Røde Kors, og at dette var en falsk innsamling. Litt senere på kvelden kom kontrabeskjeden, det var en reell innsamling likevel.

Fikk telefoner

Onsdag kveld mottok politiet flere meldinger om en afrikansk mann som samlet penger til Røde Kors på Kolbotn. Det skal ha kommet flere meldinger til politiet i løpet av kvelden fra bekymrede Kolbotn-beboere. 

– Den første meldingen kom klokken 18.30, og så kom det flere meldinger utover kvelden både på den afrikanske mannen men også på at det var flere innsamlere, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Finn Håvard Aas. 

Les også: Falske penger og stjålne skilter

Politiet kontaktet da Røde Kors som kunne meddele at innsamlerne ikke tilhørte Røde Kors. Dermed gikk politiet ut på Twitter med denne meldingen:

Kolbotn: afrikaner utgir seg for å være fra RØDE KORS, samler inn penger. Sjekket med Røde Kors - dette er ikke ev av deres menn. OBS !  

– Vi fikk opplyst at ingen fra Røde Kors var ute og samlet inn penger, sier Aas om Tweeten som ble lagt ut. 

Aas opplyser at politiet i perioden hadde en patrulje ute for å se etter innsamlerne, uten å treffe på dem. 

Var ekte likevel

Kontrabeskjeden fra Røde Kors kom ikke før 23.30,  da politiet fikk vite at innsamlingen var reell og at de som samlet inn pengene var leid inn av Røde Kors. 

Klokken 23.37 la politiet ut beskjeden på Twitter om at Røde Kors faktisk hadde innsamling, men det er tydelig at innsamlingen har skapt reaksjoner hos folket. 

Selv om kontrabeskjeden fra Røde Kors kom litt sent synes ikke Aas at det bør fokuseres negativt på Røde Kors.

– Røde Kors er en bra ting. Det her er sånt som skjer, sier Aas. 

Falsk innsamling

Det er ikke første gang noen har reagert på innsamlinger i kommunen. I februar fikk politiet meldinger om to gutter på 16 og 17 på som samlet penger til en organisasjon som de kalte "Islamic relief". Det viste seg imidlertid at de to guttene samlet penger til seg selv om at organisasjonen var fiktiv.

Les også: Samlet penger til fiktiv organisasjon

De skal ha gått og ringt på dører og samlet inn, og sagt at det skulle gå gå til fattige barn i Afrika, opplyste politiet da. 

Powered by Labrador CMS