ENORME MENGDER: Kommunen har fått inn så mye utstyr at de trenger en pause i innsamlingen.
ENORME MENGDER: Kommunen har fått inn så mye utstyr at de trenger en pause i innsamlingen.

Tar pause i innsamlingen

Responsen fra lokalbefolkningen har vært så overveldende at kommunen ber om en pause i innlevering av utstyr og klær til flyktninger. Leker kan fortsatt leveres.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært overveldende respons for å levere utstyr og klær til flyktninger. Vi må nå bruke tid på å sortere alt som har kommet inn. Leker kan fortsatt leveres i Durendalsveien 3, skriver kommunen på sine nettsider.

– Så mye fint

Siden mandag har innbyggere kunne levere inn nytt og brukt utstyr og klær som skal brukes av flyktninger som kommer til Nordre Follo kommune. Mottaket har vært åpent i regi av Røde Kors i samarbeid med kommunen.

Det var opprinnelig planlagt å ha åpent for innleveringer også etter påske. Men det har kommet inn så mye at de må ta en midlertid stopp i innsamlingen. Nå må alt det fine som har kommet inn sorteres.

– Vi er veldig glade for den gode responsen, og det har kommet inn så mye fint. Både brukt og nytt, sier Therese Lindhjem, avdelingsleder for innbyggertorg i Nordre Follo kommune.

Hun utelukker ikke at det vil åpnes for mottak igjen senere, men forteller at de har fått inn så mye klær og utstyr at de nå må bruke tiden på å sortere og samle alt det fine de har fått inn.

Sender en stor takk

Frivillige vil fortsette å jobbe med klær og utstyr og gjøre klar mottaket også etter påske, men det blir altså ikke åpent for å levere mer foreløpig.

– Tusen takk til alle som har gitt og takk til alle de frivillige som har bidratt. Det blir nok flere muligheter for de som hadde planlagt å gi, men ikke har rukket det ennå, legger hun til, sier Lindhjem

Levering av leker fortsetter

Sanitetsforeningen har tatt imot leker i Durendsalsveien 3 på Oppegård. De tar fortsatt imot leker.

Ta kontakt med Sissel Jacobsen i Oppegård og Ski Sanitetsforening på telefon 92 89 17 66 om du har nye eller gamle leker du ønsker å gi bort.

Powered by Labrador CMS