VÆR FORSIKTIG: Isen er utrygg mange steder på Kolbotnvannet, spesielt nå som været ikke har vært så kaldt. Vis hensyn og forsiktighet!

Advarer mot usikker is på Kolbotnvannet

Kommunen ber folk vise aktsomhet når de skal bevege seg ut på Kolbotnvannet, og spesialt i områdene hvor de har tiltak for å bedre vannkvaliteten.

Publisert

Det er veldig koselig og for mange en tradisjon både å gå på skøyter på Kolbotnvannet og å ta en gåtur over på isen på vinteren.

Mange liker også å isfiske, men man må vise varsomhet! Oppegård kommune advarer nå alle mot å ferdes på isen i områdene i nordre del av Kolbotnvannet. Her påvirkes isen av bobleanlegg og bekkeutslipp.

Se på kartet!

Kommunen har på sine hjemmesider lagt ut et kart over hvor de  jobber med å bedre vannkvaliteten og har montert to bobleanlegg i vannet (område 1 og 2).

Les også: Røde Kors åpner huset sitt for alle

Anlegget slipper luftbobler, som tar med seg varmt bunnvann og svekker isen. Område 3 viser utløpet fra Skredderstubekken som er lagt i rør og har utløp i Storebukta ved Skogsland. Her blir det strøm i vannet og derfor dårlig is (nr. 3 på kartet).

Les også: 170.000 kroner i gave til korpset

All ferdsel på isen skjer på eget ansvar! Husk å ta på deg godt med klær og riktig utstyr, og gå gjerne sammen med noen, dersom du skal bevege deg på isen. Det er det aller beste! Her er kommunens eget iskart. Pugg dette! 

SE PÅ DETTE: Her er kommunens eget kart over områder hvor det arbeides for bedre vannkvalitet, og hvor isen kan være ekstra usikker.
Powered by Labrador CMS