SLIK SER JAN BAALSRUDS PLASS NÅ:
SLIK SER JAN BAALSRUDS PLASS NÅ:

– Nå er Jan Baalsruds plass så ren at du må bruke tøfler

Kommunen tar nå grep etter flere oppslag om manglende vedlikehold av Kolbotn sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Etter flere oppslag om manglende vedlikehold av Jan Baalsruds plass har kommunen ved avdelingsleder Per Kristiansen i Park og idrett tatt grep og vasket alt på den mest sentrale plassen i gamle Oppegård.

Det har også blitt plantet høstlyng i de nye blomsterurnene som du kan se på det første bildet.

– Nå er Jan Baalsruds plass så ren at du må bruke tøfler, skrev Per Kristiansen i en kommentar til hovedbildet.

De tre andre bildene viser ytterligere forvandlinger: Miljøgata har blitt pyntet med høstlyng og ugresset langs muren er nå fjernet. Kommunen har også ryddet vekk vegetasjonen ved bryggen mot Kolbotnvatnet (vest for Kolben kulturhus) og rundt brytehuset på Sofiemyr.

I MILJØGATA:
I MILJØGATA:
VED EN AV BRYGGENE:
VED EN AV BRYGGENE:
BRYTEHUSET:
BRYTEHUSET:

Ble satt pris på

Det er tydelig at innbyggerne har satt stor pris på kommunens innsats. Etter at Oppegård Avis publiserte innlegget om dette på vår Facebook-side, har det strømmet på med "likes" og kommentarer fra våre lesere.

– Koselig med så mye lyng. Kjempefint! skrev Monica Coll.

Noen av leserne har også valgt å bruke kommentarfeltet for å sette søkelys på flere feil og mangler i Kolbotn sentrum.

Vedlikehold av bryggene

"Når blir bryggene vedlikeholdt? De trenger terrassevask/ høytrykksspyling og ett strøk eller to med olje", skrev Anne Elisabeth Henriksen.

– Vi har begynt å klippe og åpne litt området ved bryggene innenfor de mulighetene vi har. Vi skiftet gelender i fjor og vil i løpet av oktober gå over bryggen for å se om plankene må skiftes, og da tar vi også vask om det er behov. Om bryggene må oljes, vil vi gjøre det til våren/sommeren 2022. I sommer har vi prioritert badebryggene i kommunen", skriver Per Kristiansen i en melding til Oppegård Avis.

Manglende lys og tagging

"Det er mye tagging rundt hele Kolbotn. Er noen planer om fjerning av dette?" lurer Tom Flemming på.

"Det mangler også lys i armaturene på bryggen ut mot Kolbotnvannet", skriver Jan Frode Kalleberg.

Oppegård Avis har sendt alle disse meldingene videre til Per Kristiansen i Nordre Follo kommune. Han har ikke svart på disse direkte ennå, men har bedt alle om å melde inn feil og mangler via kommunens hjemmeside (følg lenken for feilmeldinger), for å ta alle feilmeldinger i riktig rekkefølge.

Etterlyser enklere løsning

Jan Frode Kalleberg og flere andre lesere etterlyser en enklere måte å melde feil og avvik på offentlige anlegg.

– Man må registrere en del obligatorisk informasjon når man går inn på den konkrete lenken via kommunens hjemmeside. Når jeg prøver å melde inn feil om manglende lys i armaturene på bryggen, ser jeg at ingen av alternativene passer. Det betyr at jeg og sikkert flere med meg gir opp å prøve å registrere feil via denne lenken, sier han.

Oppegård Avis følger opp dette neste uke.

Powered by Labrador CMS