Vinterland-prosjektet

VINTER-IDYLL: Slik presenterte kommunen i begynnelsen av november i fjor planen for Vinterland på Jan Baalsruds plass i Kolbotn sentrum.

Skal teste skøytebane neste uke

Skøytebanen på Kolbotn skulle bli førjulsgaven fra kommunen, men den har ikke kommet på plass ennå. Neste uke kan kommunen være et skritt nærmere realiseringen av Vinterlandet.

Publisert

I begynnelsen av november presenterte kommunen planene for prosjektet "Vinterland" i Kolbotn sentrum. I begynnelsen av adventstiden skulle kommunen sørge for følelsen av storby ved å anlegge en kunstisbane på minst 200 kvadratmeter på Jan Baalsruds plass.

Rundt skøytebanen, og ut over nedre torg skulle det settes opp benker og trær med lykter for å lyse opp i mørket. Vinterlandet ville bli stående i fire måneder.

Les også: Lager skøytebane i Kolbotn sentrum

Jobbet med å sikre kvaliteten

Oppegård Avis har fått flere henvendelser fra innbyggerne som er skuffet.

Da vi skrev om saken i midten av desember i fjor, forklarte kommunen at forsinkelsen skyldtes blant annet en ekstra runde med leverandøren for å sikre kvalitet på leveranse.

Les også: – Hærverk eller teknisk svikt?

Skal teste skøytebanen på Tveita

En måned har gått siden den tid, men Vinterlandet med følelsen av storby er ikke på plass ennå.

– Vi ønsker å teste den skøytebanen vi planlegger å kjøpe, men dette er dessverre ikke vært mulig før nå. Planen er å teste en bane i løpet av januar og deretter vurdere om denne istypen er den rette i Kolbotn sentrum, sier Marit F. Nilsen, seksjonsleder i kommunikasjonsavdelingen i kommunen.

Hun sier det er satt av 540.000 kroner av investeringsmidlene for Kolbotn sentrum til å kjøpe inn en skøytebane med en isflate på 10 ganger 20 meter.

– Totalt for prosjektet er det satt av 680.000 kroner. Det omfatter trær, benker og belysning. Leveranse av banen kan skje forholdsvis raskt etter bestilling, sier Nilsen.

Ordfører Thomas Sjøvold sier at test av skøytebanen skal være tirsdag 22. januar, og den aktuelle skøytebanen ligger på Tveita.

SKØYTEGLEDE: Åtte minusgrader, været er strålende og skøyteglade oppegårdinger boltrer seg på isen på Sofiemyr.

– Hvis den går bra så tror vi det kan gå ganske fort, sier han. 

Perfekt tid for skøyteglade

I mellomtiden kan du kose deg på skøyteisen på følgende steder i Oppegård kommune, og dette kan du gjøre helt gratis:

  • Tårnåsen skole
  • Kolbotn skole
  • Østli skole
  • Greverud skole
  • Vassbonn skole
  • Sofiemyr idrettspark (hockeybane og liten bane)
  • Østre greverud (grusbanen)

Les også: Nå blir det snart skøyteis

 

 

Powered by Labrador CMS