Skøytebane på Jan Baalsruds plass

VINTER-IDYLL: Slik presenterte kommunen i begynnelsen av november planene for Vinterland på Jan Baalsruds plass i Kolbotn sentrum.

– Hærverk eller teknisk svikt?

Skøytebanen på Kolbotn skulle bli førjulsgaven fra kommunen, men den har ikke kommet på plass ennå. I midten av forrige uke ble området pyntet med juletrær og lys, men et par dager senere var det mørkt igjen og siden har lysene vært slukket.

Publisert

I begynnelsen av november presenterte kommunen planene for prosjektet "Vinterland" i Kolbotn sentrum. I begynnelsen av adventstiden skulle kommunen sørge for følelsen av storby ved å anlegge en kunstisbane på minst 200 kvadratmeter på Jan Baalsruds plass.

Rundt skøytebanen, og ut over nedre torg skulle det settes opp benker og trær med lykter for å lyse opp i mørket. Vinterlandet ville bli stående i fire måneder.

Les også: Lager skøytebane i Kolbotn sentrum

– Trær og lys på plass før jul

Adventstiden er snart over, men Vinterlandet med følelsen av storby er ikke på plass ennå.

Oppegård Avis har nylig skrevet at kommunen jobber fortsatt med saken. Ifølge kommunestyrets vedtak skal det vurderes om det bør være kunstis fremfor plastunderlag.

Dette fører til at skøytebanen først vil komme på plass over nyttår. Det ville likevel bli pyntet med trær og lys på plassen før jul, lovet kommunen.

Les også: Nå blir det snart skøyteis

– Hærverk eller teknisk svikt?

Oppegård Avis har fått flere henvendelser fra innbyggerne som er skuffet.

SLIK SER DET UT I DAG: Får du en følelse av storby på Jan Baalsruds plass?

"Stor stas når det ble annonsert skøytebane på Kolbotn torg. Ja ja, en liten forsinkelse til etter jul, men Vinterland med lys og trær skal det bli. Joda, i midten av forrige uke ble det pyntet med juletrær og lys. Riktig fint var det ... et par dager. Fredag var det mørkt igjen og siden har lysene vært slukket. Om det er hærverk eller teknisk svikt vites ikke, men ansvarlig for Vinterlandet burde fikse det snart", skrev Stein Haave til oss i går.

INFORMERER: Utbyggingskoordinator i Oppegård kommune, Wenche Aarvik.

– På plass i begynnelsen av 2019

Oppegård Avis har kontaktet utbyggingskoordinator i Oppegård kommune, Wenche Aarvik, for å få en oppdatering på saken.

Hun forklarer at kommunen oppgraderer strømtilførselen til lysene slik at det blir helt trygt når det ferdes mange på torget nå frem mot jul.

– Vi håper at lysene er tent igjen i løpet av få dager.  Videre jobber vi med å få på plass en skøytebane i begynnelsen av 2019. Vi klarer dessverre ikke å få denne på plass før jul som vi hadde håpet. Forsinkelsen skyldes blant annet en ekstra runde med leverandøren for å sikre kvalitet på leveranse, sier Aarvik.

Les også: Vet du hva dette er for noe?

 

Powered by Labrador CMS