KLARGJORT: Arbeidere fra Oppegård kommune klargjorde tidligere i uken. Torsdag starter monteringen av den nye skøytebanen på Jan Baalsruds plass.

Nå kommer skøytebanen på Jan Baalsruds plass

Allerede fredag denne uken kan du ta med deg skøytene til Vinterland på Jan Baalsruds plass

Publisert

Skøyteglade innbyggere slipte meidene da ordføreren før advent avslørte nyheten om en kunstisbane a la Spikersuppa og Rockefeller Center i sentrum av Kolbotn.

Skøytebanen har deretter blitt utsatt og utsatt. Senest forrige uke uttalte Oppegård kommune at skøytebanen først ville være klar om fire-fem uker. Nå har derimot rundetidene blitt senket voldsomt. Kommunen ligger klart foran skjema: Skøytebanen kommer på plass allerede denne uken! 

Legges torsdag

– Selve banen skal legges torsdag , og det vil være mulig å benytte den fredag. Resten av anlegget kommer etter dette, og vi vil komme tilbake til tidspunkt for en offisiell markering etter vinterferien, sier Marit F. Nilsen, seksjonsleder i Kommunikasjon og service i Oppegård kommune. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

SKISSEN: Slik var tegningen kommunen presenterte før advent.


Mandag denne uken var arbeidere fra kommunen på plass for å klargjøre for skøytebanen. Med spade, hakke og høytykkspyler fjernet de isen på Jan Baalsruds plass. Se bilder fra arbeidet under saken. 

Følelse av by

I begynnelsen av november i fjor presenterte kommunen planene for prosjektet "Vinterland" i Kolbotn sentrum. I begynnelsen av adventstiden skulle kommunen sørge for følelsen av storby ved å anlegge en kunstisbane på minst 200 kvadratmeter på Jan Baalsruds plass.

Rundt skøytebanen, og ut over nedre torg skulle det settes opp benker og trær med lykter for å lyse opp i mørket. Vinterlandet ville bli stående i fire måneder. 

– Det var målet for Vinterland i år å få på plass en skøyteoverflate som kunne islegges, men dessverre ble vi forsinket, sa utbyggingskoordinator i kommunen, Wenche Aarvik til Oppegård Avis nylig. 

Banen kommunen har bestilt har en isflate på 200 kvadratmeter. Aarvik har uttalt at budsjettet for «Vinterlandet» er på 680.000 kroner, som inkluderer skøytebane, trær og belysning, samt montering.

Powered by Labrador CMS