KLAR FOR VALG: Jens Nordahl i Oppegård MDG.
KLAR FOR VALG: Jens Nordahl i Oppegård MDG.

– MDG gir deg en enklere og hyggeligere hverdag

– Et høyst realistisk scenario er at Miljøpartiet De Grønne (MDG) kommer på vippen i årets valg. Hva har dette å si for oss i Oppegård?

Publisert Sist oppdatert

Et høyst realistisk scenario er at Miljøpartiet De Grønne (MDG) kommer på vippen i årets valg. Hva har dette å si for oss i Oppegård? Først og fremst en enklere og hyggeligere hverdag, hør bare:

MDG vil satse tungt på buss og tog, flere avganger og nye ruter til reduserte priser. Dette er gode nyheter for de 10.000 personene som daglig jobbpendler ut av Oppegård. Dessuten vil vi bygge mange nye veier – sykkelveier. Når flere velger kollektivt eller sykkel, vil det bli færre biler på veiene, mindre kø og bedre luft. Ikke bare får vi det enklere og hyggeligere, vi kutter klimagassutslippene samtidig; ingen grunn til å vente med dette.

– Bedre fordeling

Videre ønsker MDG en bedre fordeling av ressursene enn i dag. Lavtlønte skal få skattelette. Vi vil også innføre momsfritak på frukt og grønt, reparasjoner, elsykler og kollektivreiser; samt legge til rette for større grad av delingsøkonomi.

BUA: Innsender slår et varmt slag for delingsøkonomi. Her ser du fra BUA på biblioteket..
BUA: Innsender slår et varmt slag for delingsøkonomi. Her ser du fra BUA på biblioteket..

BUA er et svært godt eksempel på dette, at man gratis kan låne kano, sykkel, skiutstyr, telt eller annet fritids- eller sportsutstyr når man har behov for det.

Les også: Se paneldebatten fra Kolbotn torg i reprise

I Oppegård er BUA etablert på biblioteket på Kolbotn. Ordningen er selvsagt veldig populær, men også det beste eksempel på at det som er bra for miljøet også er bra for lommeboken din. Ja, med utlånsordninger som BUA minsker kjøpepresset og de som ønsker det kan ta ut lønnsveksten som redusert arbeidstid. Mindre tidsklemme, mer tid til familien, trening eller naturopplevelser.

Skolesystemet må forbedres

Dagens skolesystem må forbedres. Langt flere vil kunne fullføre obligatorisk skolegang om skolen blir mer praktisk rettet, om det blir mindre måltall og byråkrati for lærerne, samt flere lærere, altså færre elver pr lærer. En inkluderende skole der fravær og frafall er redusert til et minimum er en svært høyt prioritert sak for MDG.

MDG vil vedta en nærnaturlov. En slik lov vil gi varig vern av nærnatur som er viktig for mange, som Rikeåsen. Som eneste parti i Oppegård er MDG mot salg av Rikeåsen til boligutbygging.

Les også: – Nei til salg av Oppegård

Nærnaturloven innebærer også rensing av forurenset natur, som Kolbotnvannet. I løpet av de siste to årene har MDG Oppegård fremmet tre konkrete forslag i formannskap og kommunestyre om rensing av Kolbotnvannet, forslag som dessverre ikke har oppnådd flertall da Høyre, Krf og Frp ikke støttet oss.

Med MDG på vippen vil vi jobbe konkret med å restaurere ødelagte økosystemer, som Kolbotnvannet.

Nytt, norsk industrieventyr

MDG vil gå i bresjen for å skape et nytt, norsk industrieventyr; denne gangen med grønt fortegn. For Norge har alle forutsetninger til å bli et foregangsland innen grønn energiproduksjon. Ingeniørene i oljebransjen bør gis nye nøtter å knekke: vindmølleparker til havs, karbonfangst, biogass og bølgekraft er bare noen av mulighetene vi har.

Les også: – Provosert

Ikke bare sikrer vi fremtidige arbeidsplasser og velferd, vi reduserer også klimagassutslippene og utvikler teknologi som resten av verden vil kunne etterspørre. Det grønne skiftet sikrer dermed fremtidig norsk velferd. Det er verdiproduksjon som dette vi skal leve av etter oljen. 

Valget er ditt. Den 11. september. Godt valg!

Powered by Labrador CMS