KLAR FOR EM: Jon William Karlstad fra Greverud er klar for å måle krefter mot andre europeiske tennistalenter.
KLAR FOR EM: Jon William Karlstad fra Greverud er klar for å måle krefter mot andre europeiske tennistalenter.

Klar for tennis-EM

Jon William Karlstad fra Greverud skal representere Norge i EM for 18-åringer.

Publisert Sist oppdatert

KLOSTERS, SVEITS: EM for 18-åringer har tradisjonelt vært holdt i den sveitsiske alpe-småbyen Klosters, like ved Zurich i Sveits. Mange profesjonelle tennisspillere i verdenstoppen har deltatt i denne turneringen, blant annet legenden Roger Federer og norske Casper Ruud.

Også i år skal flere av verdens beste juniorer delta, og som en av de to beste i Norge under 18 år, er Karlstad stolt over å kunne representere Norge, og å få muligheten til å lære av de beste.

Tøft år

Norske tennisspillere har i lang tid ventet på å spille turneringer. Før viruset brøt ut hadde Karlstad planlagt å spille mange internasjonale turneringer. Det siste året har vært vanskelig for mange toppidrettsutøvere og det har i perioder vært restriksjoner som har medført at det ikke har vært tillatt å spille tennis. I denne perioden har det både vært utfordrende å holde oppe motivasjonen og trene like godt som ellers.

Det har også vært vanskelig å vite hvordan utviklingen har vært når siste turnering ble spilt for over et halvt år siden.

Slo alle

Før uttakskampene som skulle avgjøre hvem som skulle representere Norge i EM, spilte Karlstad en turnering i regi av Wang Toppidrett.

Her vant han alle sine åtte kamper, og sin første turnering i 2021. Noen uker senere spilte han uttakskamper mot de tre andre mulige representanter. Vårt lokale håp vant alle sine tre kamper der også, og ble ikke overraskende valgt som én av de to som skal representere Norge under EM 2021.

Den andre som ble tatt ut er Albert Porsmyr Hansen (Ullern TK), som også er Karlstads doublepartner.

NB: Saken fortsetter under bildet.

DOMINERER: Jon William fra Greverud slo samtlige andre norske håp og kvalifiserte seg til EM for 18-åringer.
DOMINERER: Jon William fra Greverud slo samtlige andre norske håp og kvalifiserte seg til EM for 18-åringer.

Staser på college

Planen videre for Greverud-gutten er å spille collegetennis i USA. Det finnes ingen andre steder i verden hvor idrett og høyere utdanning kan kombineres på samme måte som i USA. Collegemulighetene er nesten uendelige med over 4.000 amerikanske universiteter. College gir også muligheten til å oppleve ulike kulturer, møte nye mennesker og reise.

En av grunnene til at Karlstad vil dra på college er fordi han vil utvikle seg som tennisspiller og senere prøve å gå proff. Mange bruker college som veien til å bli proff og via collegetennis kan man få god oppfølging, mye trening og ikke minst erfaring. Jon William har allerede startet sin vei mot college i USA og har allerede begynt å snakke med ulike skoler om skolegang i august 2022.

EM i Sveits blir også en god mulighet til å vise seg frem for ulike college-trenere som drar for å rekruttere spillere til sitt universitet.

Gleder seg til ny hall

Med en ny hall som skal inneholde fire baner på Sofiemyr, så er Karlstad helt overbevist om at interessen for sporten skal bli større og miljøet bredere. Han er imponert over hvor godt klubben har klart seg til tross for den gamle slitne, gamle bobla, og med ny hall vil det bli lysere tider. Det vil gjøre det lettere å bygge et større tennismiljø i lokalsamfunnet. Det vil bli mulig å ansette fulltidstrenere, tilrettelegge å tilby treninger for ulike grupper og arrangere turneringer.

– Dette er noe av det jeg har savnet og som jeg ser frem til at skal bli en stor suksess de neste årene, sier Jon William.

Powered by Labrador CMS