Josef Baccay klar for Odd:

NY UTFORDRING: Kolbotn-gutten Josef Baccay er klar for eliteserieklubben Odds Ballklubb
NY UTFORDRING: Kolbotn-gutten Josef Baccay er klar for eliteserieklubben Odds Ballklubb

– Jeg er sulten!

Etter et langt år, uten mye spilletid og tillit i Lillestrøm, har Kolbotn-gutten Josef Baccay signert for eliteserieklubben Odds Ballklubb.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Josef Baccay ble seriemester i PostNord-ligaen på utlån til Fredrikstad FK mot slutten av 2020, vendte han tilbake til Lillestrøm med et håp om å kunne kjempe seg til en plass på laget. Slik gikk det derimot ikke. Sommeren 2021 ble han igjen lånt ut til Kongsvinger, der han ble en måned, før nok en retur til Åråsen ventet.

– Det var ikke så veldig kult å være der i fjor, jeg var langt inne i fryseboksen. Men plutselig snur det, så uforutsigbar er fotballen, forteller han.

Nytt år, nye muligheter

Det skulle snu på nyåret da Pål Arne «Paco» Johansen 24. januar 2022 ble presentert som ny hovedtrener i Odds Ballklubb. Johansen har siden 2017 trent alt fra g17- til g19-landslaget.

– Da jeg kom til klubben gjorde vi en analyse av troppen, for å lyse ut hvor vi trengte forsterkninger. Vi hadde kun en venstreback, og begynte derfor naturligvis å skanne markedet. Det er viktig for oss at Odd er en klubb der unge fotballspillere kan utvikle seg, og Josef passet dermed fint inn. Vi er veldig glade for å ha han med på laget, forteller Johansen.

Prøvespill

Johansen har trent Baccay på aldersbestemte landslag, og derfor bestemte Baccay seg for å sende en melding til sin tidligere trener.

– Jeg sendte han en melding for å høre hvordan situasjonen var i Odd. Det endte med at han ringte meg, og spurte om jeg ville være med på treningsleir, forklarer Baccay

Det innledet et prøvespill på nærmere fem uker, som til slutt endte med at Baccay signerte for de hvite og svarte fra Skien 3. mars 2022. Baccay beskriver seg selv som veldig glad og lettet da overgangen til slutt var i boks. Han er nå andrevalg på Odds venstreback, og er klar til å ta opp hansken.

– Nå har det ikke vært så mye spilletid de siste sesongene, med andre ord er jeg veldig sulten etter å vise hva jeg duger til. Målet for sesongen må være å kjempe meg til en plass på laget og spille så mange kamper som mulig, sier han målrettet.

Stortrives

Først og fremst trekker Baccay frem forskjellen på gressmattene. Odd spiller nemlig på kunstgress, i motsetning til Lillestrøm som kanskje har Norges beste tilbud på gressbaner. Likevel spiller det liten forskjell for Kolbotn-gutten.

– Jeg føler meg mye mer sett her enn i Lillestrøm. Jeg stortrives, og håper det gir resultater, smiler han.

En annen Josef kjenner til i klubben fra aldersbestemte landslag, er den personlige utvikleren Amir Iranmanesh. Han var lege for Baccay på landslaget, men har som oppgave i Odd å snakke med guttene som spiller fotball.

– Jeg tror det er veldig bra for klubb og spillere. Det å ha noen å prate med, om alt og ingenting er veldig deilig.

– Sjekker Finn hver dag!

Baccay satser på å bli i Skien en stund og har dermed begynt på jakten etter et sted å bo.

– Jeg sjekker Finn hver eneste dag, og venter rett og slett på den rette muligheten.

Flyttingen påvirker dog ikke studiesituasjonen til den snart 21 år gamle venstrebacken. Foreløpig studerer han økonomi og administrasjon på NTNU Gjøvik.

– Studiene er på nett, som betyr at jeg kan jobbe hvor jeg vil. I tillegg er det deltid, som betyr at det ikke er fullt så mye jobb og at bacheloren er på fire år, sier Baccay.

Powered by Labrador CMS