AKTUELL MED JULELÅT: Torild Andersen er aktuell med sin andre singel, som hun slipper førstkommende søndag.
AKTUELL MED JULELÅT: Torild Andersen er aktuell med sin andre singel, som hun slipper førstkommende søndag.

Torild slipper julesingel

I fjor høst vant Torild Brandtzæg Andersen (51) en konkurranse om å lage Nordre Follo-sangen. Førstkommende søndag er hun klar for å slippe julesingelen «Nå ringes julen inn».

Publisert Sist oppdatert

«Nå ringes julen inn» handler om julestemningen og alt som står i fokus for årets flotteste høytid. Låten er full av stemning, og du vil garantert huske refrenget! lover Torild Brandtzæg Andersen fra Oppegård syd.

Hun håper på at julelåten hennes faller i smak hos oppegårdinger og alle som er glad i jul, og at den kan bli oppdaget av flere radiostasjoner og kanskje noe mer.

– Det er jo veldig kort sesong for julelåter, men jeg håper på at mange kan ha min julelåt på spillelisten til jul, sier Brandtzæg Andersen.

Hun har vokst opp i Haugesund. Som 19-åring flyttet Brandtzæg Andersen til Østlandet og har bodd i Oppegård syd siden 1995. Etter å ha jobbet i noen år i Greverud kirke begynte hun som kunstner og startet sitt eget firma i 2016. Selv om 51-åringen jobber hovedsakelig som billedkunstner og holder malekurs, er hun en allsidig kvinne som spiller på mange strenger.

Trykk på denne lenken for å få en liten smakebit av låten!

NY SINGEL: «Nå ringes julen inn» av Torild Brandtzæg Andersen slippes på søndag.
NY SINGEL: «Nå ringes julen inn» av Torild Brandtzæg Andersen slippes på søndag.

Fersk i musikkbransjen

I fjor høst vant Brandtzæg Andersen en sang-konkurranse om å lage Nordre Follo-sangen. Hun sier at det å få navnet sitt på notearkene som er skrevet til fullt janitsjar-orkester, ble en god motivasjon videre inn i hennes «komponist-karriere».

I sommer kom Brandtzæg Andersen med sin debutsingel. Låten «Sommerstolen» er en sommerlåt som handler om å nyte den korte, verdifulle tiden, med lukter og de andre sansene, og gjerne sittende i selve sommerstolen.

– Lytt gjerne på denne låten om du vil tilbake til sommermodus nå i vinter, sier Brandtzæg Andersen.

Til tross for at 51-åringen er fersk i musikkbransjen, våger hun å følge sine drømmer og tar lidenskapen for musikken et hakk videre når hun nå gir ut sin andre singel.

– Jeg synes det er gøy å lage melodier og tekster. Det å lage musikk har mange likhetstrekk med å male intuitivt og lekent på et lerret. Farger blandes og harmonier skapes i form av riktige fargekombinasjoner og riktige klanger, og noen ganger oppstår det en sang, sier hun.

Slipper sin andre singel

Låten «Nå ringes julen inn», som skal slippes søndag 28. november, blir tilgjengelig på alle musikkplattformer. Den ble spilt inn i Norsk Lydstudio med Oslo Bandlaug i høst.

Ifølge Brandtzæg Andersen prøvde hun å spre julestemningen og komme rett på sak med julebudskapet i sin mektige enkelhet. Låten er blitt spekket med koringer, trompet, klokker, trommer og strykeinstrumenter. Refrenget er enkelt å huske, og det bygger seg opp til store høyder.

– Egentlig så laget jeg denne låten for to år siden, men jeg lot den ligge en stund. Den ble skrevet litt om med tanke på høydeformat og rytme da jeg fikk mulighet til å spille den inn med Oslo Bandlaug i Drammen i høst, sier Brandtzæg Andersen.

Første sopran i KoriO

51-åringen har også fått hjelp av dyktige produsenter og proffe musikere som har hjulpet henne med å skape helheten på låten.

Hun takker Sondre Dragland, som har hjulpet henne med det første utkastet, og ikke minst Oslo Bandlaug. Brandtzæg Andersen takker også to lokale korister fra Greverud kirke, Hans Jacob Samuelsen og Leikny Gulsett Ødegård, som har hjulpet henne med koring.

Brandtzæg Andersen forteller at det lokale koret KoriO, hvor 51-åringen er første sopran, har sunget julelåten hennes.

– Denne låten skulle egentlig fremføres på korets julekonsert i fjor, men arrangementet ble avlyst som følge av smittesituasjonen. Det blir dessverre ingen julekonsert i år heller, men det kan hende at vi kan spille denne låten til neste år, sier hun.

Til helgen, når julesingelen skal slippes, er Brandtzæg Andersen også aktuell med en kunstutstilling i Haugesund. Dette er i tillegg til at bildene hennes stilles ut av Lions på to andre steder.

Powered by Labrador CMS