GAVEPAKKE: 10 år gamle Lukas Langmyr Mabin beskrives som en gavepakke av produsenten bak den nye julekalenderen. Neste år vil du bli godt kjent med denne gutten på NRK.

Lukas fra Sofiemyr fikk drømmerollen

10-åringen spiller hovedrollen i neste års julekalender på NRK.

Publisert

Det er førjulstid, og som vanlig boltrer vi oss i julekalendere på TV. Fremst hos veldig mange ligger årets nyhet «Stjernestøv» på NRK.

Samtidig som julekalenderne sendes på TV, er produksjonsselskapet Monster godt i gang med neste års storsatsing i adventstiden på NRK, «Kristiania Magiske Tivolitheater». Øverst på rollelisten: Lukas Langmyr Mabin (10) fra Sofiemyr.

I HEMMELIGHET: Innspillingene har allerede på gått en god stund. Opptakene skjer både på dag- og kveldstid.

– Jeg hadde gått på noen auditions tidligere, uten å få napp. Sammen med foreldrene mine bestemte jeg meg for å forsøke meg på denne også, forteller Lukas.

Det hele startet med at det sto et oppslag på skolen, hvor de inviterte alle på audition. Lukas dro sammen med de fleste i klassen og sto flere timer i kø. Han fikk ikke den rollen, men ble oppringt av samme castingbyrå over ett år etter, da de søkte etter barnet til hovedrollen.

Gavepakke

Produsent Hege Hauff Hvattum i Monster forteller at de hadde jobbet lenge for å finne personen som skal fylle hovedrollen som Luka, tilfeldigvis nesten samme navn som det unge talentet fra Sofiemyr.– Vi bestemte oss for å gå enda en runde. Da kom Lukas som en gavepakke til oss, sier hun.

Oppegård Avis har fått se den første beskrivelsen av serien. «Kristiania Magiske Tivolitheater» utspiller seg i Kristiania, gamle Oslo, på tidlig 1900-tall, og handler om den lille fattiggutten Luka som vokser opp under trange kår, på en tid der barn som han måtte enten jobbe, tigge eller i verste fall stjele. Ved en tilfeldighet forviller Luka seg en dag inn i det forbudte og beryktede tivoliområdet i Vika og blir møtt av det varme, levende og magiske livet som leves på Kristiania Tivolitheater. Det blir starten på en eventyrlig historie om vennskap, kjærlighet og magi - og kampen mellom de som har mest og de som har minst i samfunnet.

Gledeståre

Lukas forteller at han ble veldig overrasket da han og mamma fikk telefonen fra produksjonen på vei hjem fra audition.

– Jeg er ikke den som gråter så lett, men da kom det en liten gledeståre, sier Lukas.

Forrige uke fullførte produksjonsteamet opptaksdag 38 av til sammen 120. Til nå har de gjort opptaket både på Linderud gård og bymuseet i Oslo, samt i Gamlebyen i Fredrikstad. Til sammen er over 40 skuespillere involvert i den store produksjonen.

Lukas er litt usikker på hvordan han vil takle det når han blir kjent over hele landet i neste adventstid.

TRYLLETRIKS: Lukas har mange talenter. Da Oppegård Avis møtte han tirsdag denne uken var han på vei til trylleskole i Oslo.

– Jeg er ganske rolig på det, og tror det skal gå helt fint, sier han og smiler.

Av andre julekalendere er Lukas veldig glad i den danske serien «Pakten», men den store favoritten er «Snøfall».

– Etter at jeg startet med opptakene følger jeg med på julekalenderne på en helt annen måte. Nå tenker jeg på hvor kameraene står, om det er green screen og andre effekter.

Stort talent

Oppegård Avis snakker med unge skuespillertalentet på Teams. Produksjonsselskapet er svært opptatt av smittevernregler, og dermed blir intervjuet på den digitale måten.

– Covid-19 har skapt mange komplikasjoner og utfordringer. Lukas er nok blitt vant til det, men det er jo ikke vanlig at vi går rundt med munnbind på settet. Vi må ta mange forholdsregler, og vi har vært veldig heldige så langt og ikke hatt noe sykdom, sier Hege Hauff Hvattum.

Produsenten er full av beundring for talentet til Lukas Langmyr Mabin.

– Han er et åpenbart talent. Vi er svært takknemlig for at vi fant denne gavepakken. Lukas er helt fantastisk, og står ut av skjermen på en helt egen måte. Vi gleder oss til å vise frem talentet hans for TV-publikummet neste førjul, sier Hege Hauff Hvattum.

Powered by Labrador CMS