FIRE FRA OPPEGÅRD: Ser du noe du liker, må du handle raskt, for at dette handler om småskalproduksjon. Når det er tomt, er det tomt. På bildet ser du hobbystrikker Kjersti Winje, forfatter og fotograf Lene Imbsen, Marit Asker fra Lille nord (selger interiørartikler og klær for store og små) og kunstner Carin Sivell.

Inviterer til Follofabrikkens julemarked

Fire småskalaprodusenter fra tidligere Oppegård stiller ut egne varer på Follofabrikkens julemarked.

Publisert Sist oppdatert

– Nesten alle julemarked er avlyst i år. Det er et savn. Derfor måtte vi finne på en Covid-19-vennlig alternativ, sier hobbystrikker Kjersti Winje, forfatter og fotograf Lene Imbsen, designer Marit Asker fra Lille nord og keramikk-kunstner Carin Sivell.

De fire kreative kvinnene fra tidligere Oppegård er en del av Follofabrikken, som er et nettverk for kunstnere, designere og småskalaprodusenter i Follo. Her knyttes det bånd og deles kunnskap mellom gründere i oppstartsfasen til etablerte og visa versa.

16 småskalaprodusenter

Totalt 16 kunstnere, designere og småskalaprodusenter fra Follo stiller ut egne produkter på Follofabrikkens julemarked. Det sistnevnte er en pop-up butikk, som ble åpnet lørdag 14. november på Vinterbro Senter, mellom HM og Dressmann i andre etasje på kjøpesenteret.

Forfatter og fotograf Lene Imbsen, som er aktuell med guideboken "Det finnes i Follo", sier at ideen om et alternativt julemarked dukket opp for to uker siden, og det hele har gått så fort at de 16 utstillerne selv er imponert og meget fornøyd med hva de har fått til på så kort tid.

Vi begynte med å kontakte våre egne bekjentskaper og det tok ikke lang tid før vi var en stor gjeng. Responsen hittil har vært utelukkende positiv og dugnadsånden er upåklagelig, sier Imbsen.

Hun sier at på grunn av smitteverntiltakene er de nødt til å begrense bemanningen i butikken. Alle varer har pris og Vipps-nummer. Som kunde må du bare vise kvitteringen i kassen på vei ut.

Les også: Aktuell med ny guidebok om kortreiste opplevelser

Powered by Labrador CMS