SQUASHKAKER: Denne retten smaker godt og er megasunn.

Mattips: Squashkaker med fetaost

Squashkaker er etter min mening like gode kalde som varme, og perfekt mat nå som det er sommer.

Publisert

Matbloggen i Oppegård Avis ruller videre. Som alltid er det laget av Julie Klev Furnes, som du finner flere gode tips fra på Instagram: @julieserines_matinspo.

Disse smaker fantastisk sammen med tzatziki, passer veldig bra i pita og i salat, eller bare dyppet i tzatziki som fingermat. En av mine favoritter er å kombinere squashkakene i en pastasalat med oliven og ovnsbakte søtpoteter.

Ingredienser til ca. 15 squashkaker:

Adnuntius-ad. Hidden in the editor.Format: "oavis.no - desktop - ekstraservice", size: 1000x300.

1 squash

½ stor spisspaprika

50-80 gram fetaost

Halv potte persille

1 fedd hvitløk

½ rødløk

2 egg

1 ts spisskummen, timian og hakket chili (evt. chiliflak)

Salt og pepper

Ca. 8 ss valgfritt mel (kan fint bruke glutenfritt mel som for eksempel. Jyttemel)

1 ss potetmel

Slik gjør du det:

Start med å rive squash og spisspaprika grovt på et rivjern. Ha dette over i et dørslag med litt salt og la det renne av seg i cirka 15 minutt. Hakk opp resten av grønnsakene i mellomtiden og ha dette over i en bakebolle.

For å få ut mest mulig av vannet fra squash og paprikaen, kan du legge det inn i et kjøkkenhåndkle og skvise ut resten av saften. Ellers kan du også bare trykke det godt ned i dørslaget for å få ut mest mulig væske.

Tilsett deretter resten av ingrediensene i bakebollen, og tilsett litt og litt valgfritt mel. Hvor mye mel du trenger avhenger av hvor mye av saften fra squashen og paprikaen som er igjen.

Deigen skal være klissete og ikke for bløt, men klissete nok til at du ikke kan rulle med hendene. Bruk en spiseskje eller lignende og form små kaker i en stekepanne på middels varme med olje.

Jeg pleier å steke på 4-5 minutt per side. Squashkakene blir lett sprø utenpå, med en myk kjerne.

Lykke til!

Powered by Labrador CMS