Vegansk Snickers iskake

17. mai er vi så glad. Og særlig når noen baker Snickers iskake… Vil du bli dagens helt?

Publisert Sist oppdatert

Jeg synes det er veldig gøy når man kan lage fantastisk gode kaker med naturlig søtning og som lages i en fei.

I tillegg til at denne iskaken smaker himmelsk, så er den fri for animalske produkter og den kan lages glutenfri. Den passer godt dersom man ønsker et alternativ som er fri for melk og egg, eller rett og slett bare en iskake som går raskt unna å lage. Den har en god blanding av søtt og salt med deilig krønsj fra peanøtter.

Kanskje en iskake som kan testes ut til 17.mai?

Tid ca 30-40 minutter. Iskaken bør deretter stå i frysen i ca. 3 timer. Under ser du hele oppskriften og fremgangsmåte.

Ingredienser:

Til bunnen:

150 g salte peanøtter

50 g havregryn (bruk glutenfrie ved intoleranse)

200 g dadler

4 ss peanøttsmør

2 ss kokosolje evt romtemperert smør (vanlig eller vegansk etter ønske)

2 ss kakao

2-4 ss vann

Mellom bunnen og fyllet (ca 2 store håndfuller med peanøtter)

Til fyllet:

1 boks med kokoskrem 250ml (for eksempel Rich Coconut Cream St.Maria)

2 bananer (modne/godt modne)

3 ss peanøttsmør

1 ts vaniljeekstrakt

Forslag til pynt:

2-3 ruter smeltet mørk sjokolade

Peanøtter (grovhakket)

Jordbær og blåbær

Slik gjør du det:

Start med å lage bunnen. Vei opp havregryn og peanøtter og kjør dette først i food prosessor til peanøttene har blitt grovhakket. Tilsett deretter resten av ingrediensene utenom vann og kjør videre. Spe på med litt vann etter 1-2 minutter dersom deigen ikke har begynt å klistre seg sammen til en deig. Hvor mye vann en trenger å tilsette avhenger mye av både hvor saftige dadlene er, samt konsistens på peanøttsmør, så derfor er det lurt å starte med en og en spiseskje vann om gangen. Pass på å ikke kjør for lenge, stopp når du ser at deigen har blitt klebrig. Test gjerne om du kan rulle en liten del av deigen mellom fingrene til en fast ball – da er den ferdig.

Finn frem en rund kakeform. Jeg har brukt kakeform på 26cm og da blir iskaken lav, så gjerne bruk 24cm eller eventuelt litt mindre om du ønsker en høyere iskake. Ta et bakepapir i bunnen av kakeformen, og smør kantene med enten kokosolje eller smør. Press deigen ned i kakeformen og gjør den jevn. Om ønskelig med god krønsj fra peanøtter, ta ca to store håndfuller med peanøtter slik at du dekker overflaten av bunnen, og dytt forsiktig og lett ned i kakebunnen. Sett formen i fryseren før du begynner på fyllet.

Finn deretter frem en blender, eller bruk food prosessoren, men vask den først for å få bort eventuelle rester. Hell oppi kokoskremen, bananene, peanøttsmør og vaniljeekstrakt. Kjør til det har blitt blandet godt sammen. I mellomtiden kan du smelte mørk sjokolade og grovhakke peanøtter dersom du ønsker dette til å pynte kaken med. Når fyllet er ferdig, tar du ut bunnen igjen fra fryseren og heller over fyllet. Jeg liker å pynte kaken med en gang med smeltet sjokolade som jeg heller over med en teskje og topper deretter med peanøtter. Sett kaken til slutt i fryseren til den har stivnet (ca 3 timer). Når du tar ut formen igjen kan du bruke en tynn kniv eller spade, og lirke forsiktig rundt kakeformen slik at du får løsnet den fra formen. Pynt med litt frukt om ønskelig, for eksempel blåbær og jordbær. Deretter kan iskaken serveres med en gang.

God 17.mai!

Powered by Labrador CMS