NYHET: Vaniljekremen byttes med sjokolade, og hver bolle toppes med melis og pepperkaker.
NYHET: Vaniljekremen byttes med sjokolade, og hver bolle toppes med melis og pepperkaker.

Sjekk nyheten hos vårt lokale bolleland

I fjor solgte de kanelboller for 600.000 kroner. Fredag kommer de første julebollene på disken.

Publisert

Tidligere var det 7-Eleven i Skiveien 75, men for noen år siden overtok Lunch & Catering lokalene. Firmaet, som ble etablert i 1995, har egentlig vært eksperter på baguetter og snitter, men i fjor skapte det lokale cateringselskapet et nytt signaturprodukt.

Salget av kanelbollene tok helt av da Oppegård Avis utnevnte Lunch & Catering til vårt lokale bolleland, fritt etter den landskjente bensinstasjonen på Espa. Hver fredag suser det ut 5-pakninger med ferske kanelboller til kunder i alle aldersgrupper. I fjor solgte firmaet kanelboller for 600.000 kroner.

Juleboller

I år satte de seg mål om å selge 100.000 kanelboler, men koronapandemien har satt hinder i veien.

– Opp i alt har det gått ganske bra, og i det siste har vi ligget på cirka 1200 solgte kanelboller hver uke. Vi mangler derimot leveringene ut mot bedriftsmarkedet, som lå der stabilt før koronaen kom i mars, men vi tenker positivt, sier Kjetil Strand Danielsen.

MEL OG SUKKER: Daglig leder Tom Østby (t.v.) og kjøkkensjef Kjetil Strand Danielsen er klare med en nyhet fra kanelbolle-bakeriet i Skiveien 75. Dette bildet ble tatt tidligere i år.
MEL OG SUKKER: Daglig leder Tom Østby (t.v.) og kjøkkensjef Kjetil Strand Danielsen er klare med en nyhet fra kanelbolle-bakeriet i Skiveien 75. Dette bildet ble tatt tidligere i år.

Denne uken lanserer kjøkkensjefen en nyhet for lokalmiljøets kanelbolle-elskere.

– Vi lager et parti vi kaller juleboller. Disse får mer pepper og andre julete krydder i deigen. I tillegg: Vaniljekremen byttes ut med sjokolade, og bollene toppes med pepperkake, sier Strand Danielsen.

Tapasbokser

Gutta hos Lunch & Catering understreker at julebollene ikke skal danke ut de klassiske kanelbollene, som du selvsagt vil finne fortsatt.

– Julebollene blir en «limited» edition nå før jul, sier Tom Østby.

Cateringfirmaet merker også at de store firmaselskapene er blitt vesentlig færre som følge av koronakrisen. Kundene forlater likevel ikke det tradisjonsrike selskapet.

– Vi har sett at det er veldig mange småbestillinger. Derfor innfører vi nå et tilbud om at man kan bestille mindre tapasbokser. Alt pakkes i smittevernsvennlige pakninger, og forhåpentlig vil disse også være noe som mange vil bestille inn til førjulshyggen, sier Kjetil Strand Danielsen.