KANELBOLLENS DAG 4. OKTOBER

GÅR UNNA: Sist søndag ble Cecilie Steensen Skovholt utsolgt for kanelboller snaue to timer etter at hun åpnet Svartskog kolonial. Denne uka passerte de 5000 solgte kanelboller til nå i år.
GÅR UNNA: Sist søndag ble Cecilie Steensen Skovholt utsolgt for kanelboller snaue to timer etter at hun åpnet Svartskog kolonial. Denne uka passerte de 5000 solgte kanelboller til nå i år.

Bolle-suksess på Svartskog

Fra et kjøkken på seks kvadratmeter eser det ut med boller. Nå tar Svartskog kolonial suksessen til Oslo.

Publisert

Kolonialen på Svartskog går så det suser. Sist søndag opplevde de en av årets travleste dager, og det var en stund kø ut gjennom inngangsdøren. Kanelbollene er tydeligvis blitt en skikkelig hit på den mangfoldige kafeen til Cecilie Steensen Skovholt. Under to timer etter at de åpnet sist søndag var de utsolgt for kanelboller.

 – Vi har faktisk akkurat passert 5000 solgte kanelboller til nå i år. Det betyr 333 brett inn og ut av stekeovnen. Det er selvsagt ikke tallene til de store bensinstasjonene, men så ligger heller ikke Svartskog kolonial akkurat langs en motorvei heller, sier hun og smiler.

Mai-boom

Økonomisk går geskjeften hennes også svært godt. I løpet av årets ni første måneder er det kun februar som er dårligere enn fjoråret.

I mai opplevde Skovholt en voldsom boom da sommeren tjuvstartet skikkelig. Resultatet ble et salg på over en halv million kroner, 65 prosent bedre enn samme måned i 2017.

 – Vi er selvsagt veldig fornøyde med utviklingen, men vi har jobbet langsiktig siden vi tok over her for 3 1/2 år siden. Nå ser vi resultatene. Ved utgangen av september har vi bare 190.000 kroner å ta igjen for å matche omsetningen fra i fjor, og da har vi hele tre måneder igjen av året.

Julemarked i Oslo

Cecilie Steensen Skovholt sto på reisefot til en liten høstferie i Barcelona da Oppegård Avis besøkte kafeen hennes tidligere denne uken. Hun og teamet hennes har lagt planene for videre utvikling av kolonialen, som har hatt drift siden 1916.

 – Vi har så smått begynt å i bruk matvogna vår. Fra 20. november og frem til jul skal vi også ha egen bod på julemarkedet i Spikersuppa i Oslo. På den tiden er det ikke så høy aktivitet her på Svartskog, så forhåpentlig skal julemarkedet gi oss et ekstra løft, sier Cecilie Steensen Skovholt.

Powered by Labrador CMS