VIL HA RØDT NIVÅ: Kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

Vil ha strengere nivå enn regjeringen

Kommuneoverlegen synes de nasjonale tiltakene er tilstrekkelig, men ikke for skoler og barnehager.

Publisert

Lørdag 30. januar klokken 10.00 ble det lagt frem endringer i nasjonale smitteverntiltak for kommunene på Østlandet av regjeringen, de såkalte ring- 1 og ring- 2 kommunene. Lettelsene innebærer blant annet at barn og unge under 20 år kan drive organiserte idretts- og fritidsaktiviteter. Alle tiltakene for de såkalte ring 1-kommunen Oslo, Nordre Folllo og Ås kan du lese om her.

Alle kommuner kan innføre strengere råd og regler basert på lokale smittesituasjoner.

– Kommuneoverlegens vurdering er at de nye nasjonale forskriftene for tiltak for ring-1 kommunene fra 3- 10. februar er tilstrekkelige for Nordre Follo kommune. Unntaket er at skoler og barnehager i Nordre Follo kommune skal ha rødt nivå, skriver kommunen i en pressemelding.

Spesiell smittesituasjon ved skoler og barnehager

– Vi har en pågående smittesituasjon ved flere av våre barnehager og skoler, så rødt nivå ut kommende uke vil det smittevernforsvarlig riktige for våre barne- og ungdomsskoler og barnehager. For videregående skoler er det allerede besluttet at skolene fortsetter på rødt nivå ut uke 5. Vi håper å åpne på gult nivå mandag 8. februar, hvis smittesituasjonen tilsier det, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

Det kan være forskjell på fra hvilke datoer de ulike skolene åpnes på rødt nivå til uken, men dette kommuniseres fra den enkelte skole. Alle skolene har hatt digital undervisning selv om skolene har vært fysisk stengt uke 4.

For barnehager og skoler er det avklart at skoler og barnehager åpner på rødt nivå mandag 1. februar.

Formannskapet i Nordre Follo har møte klokken 18.00 lørdag 30. januar. Oppegård Avis legger ut link til å følge møtet når den er klar.

Powered by Labrador CMS