LAVE SMITTETALL: Kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold senker risikonivået for Nordre Follo kommune.
LAVE SMITTETALL: Kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold senker risikonivået for Nordre Follo kommune.

Senker risikonivået: – En veldig fin smitteutvikling

Positive signaler i kommuneoverlegens siste risikorapport om spredningen av koronavirus.

Publisert

Hver uke oppdaterer kommuneoverlegen sin risikovurdering for Nordre Follo. De siste ukene har kommunen ligget på nivå tre av fem. Denne uken viser utviklingen så positive tendenser at kommunen vurderes til å ligge på nivå 2 - kontroll på klynger. I dette nivået heter det følgende:

«Lokale og regionale utbrudd som kontrolleres. Insidensen er gjerne noe varierende som følge av utbrudd. Tilfellene kan være begrenset til visse grupper, og bare en liten andel (under 10 %) har ukjent smittesituasjon. Testing og smittesporing håndteres greit.»

– Konsekvens av strenge tiltak

Det er positive signaler å lese i rapporten fra kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold:

– Vi har per i dag en veldig fin smitteutvikling i kommunen. Dette oppfattes som en konsekvens av 10 uker med meget strenge smitteverntiltak satt inn av regjeringen, men det er også å anta at økende vaksinasjonsdekning i befolkningen har betydning for mindre smittespredning. Nordre Follo kommune har ingen pågående smitteutbrudd med Covid-19, skriver kommuneoverlegen i starten av rapporten, som du kan lese i sin helhet her.

Lavt smittetall

Tallet på smittede i kommunen har sunket svært lavt den siste tiden. I løpet av de siste ukene har 34 personer i Nordre Follo fått påvist koronavirus. Onsdag 2. juni ble det påvist smitte hos én person. Smittede per 100.000 er på 58 de siste to ukene, viser statistikken til kommunen.

Det er påvist totalt 3 tilfeller av såkalt delta-variant (indisk variant) av koronaviruset i Nordre Follo. Disse tilfellene tilhører en kjent smittekjede, personene er ute av isolasjon og det er gjennomført smittesporing, kommer det frem i risikorapporten.

Kommuneoverlegen gjør ukentlige risikovurderinger. Den neste publiseres 10. juni.

Powered by Labrador CMS