EXIT KIL: Aleksander Olsen og resten av trenerteam blir ikke med Kolbotn videre etter årets sesong.
EXIT KIL: Aleksander Olsen og resten av trenerteam blir ikke med Kolbotn videre etter årets sesong.

KIL må på trenerjakt

Aleksander Olsen og resten av trenerteamet til KIL i Toppserien gir seg etter årets sesong. – Udramatisk, sier hovedpersonen.

Publisert Sist oppdatert

Kolbotn IL Fotball Kvinner og sportslig apparat ved hovedtrener Aleksander Olsen, assistenttrener Stian Tjærnås Dahl og keepertrener Marius Overmo har i dag blitt enige om å skille lag etter årets sesong.

Det skriver klubben i en pressemelding.

– Aleksander har vært hovedtrener for Toppserielaget i sesongene 2020, 2021 og 2022, og stått i spissen for et sportslig apparat som har bidratt til en profesjonalisering av klubben i tråd med kravene til Toppklubbstandard nivå 3. Kolbotn sitter i dag på et betydelig forbedret planverk rundt alle prosesser som driver et toppserielag, økte stillingsprosenter (støtteapparat/spillerstall) og flere samarbeidspartnere enn ved inngangen til 2020 sesongen, heter det i pressemeldingen, signert sportslig leder Henning Stubberud og styremedlem Monica Ottesen.

I pressemeldingen understreker de hvor fornøyde de er med jobben Olsen har gjort.

– Klubben ønsker å understreke at vi er særs fornøyde med jobben som Aleksander har gjort gjennom disse tre årene. Han har virkelig lagt sjelen sin i å skape et topplag med alt hva dette innebærer av rammevilkår. At hele trenerteamet nå gir seg er noe klubben var forberedt på at kunne være en konsekvens av Kolbotn og Aleksander nå skiller lag. Klubben er også godt fornøyd med jobben som Stian og Marius har gjort for Kolbotn, fortsetter klubben i pressemeldingen.

– Naturlig å vurdere fremtiden

KIL-trener Aleksander Olsen beskriver avgjørelsen som udramatisk.

– Det er en udramatisk avgjørelse hvor vi har blitt enige om at vi bør gå hver vår vei etter tre år. For meg handlet jobben i KIL om å bringe klubben opp på et nivå som samsvarer mer med toppidrett, og det synes jeg vi har gjort på mange områder. Jeg har gjort det jeg har kunnet for å stabilisere Kolbotn på et høyere nivå enn den var da jeg kom. Etter tre år var det derfor naturlig å vurdere om fremtiden var her eller et annet sted, og jeg landet på at det kanskje er lurt at noen andre tar over stafettpinnen, sier Olsen til Oppegård Avis.

Ikke et hinder

Olsen forteller om åpen og god dialog mellom klubben og han selv.

– Vi hadde en prat om veien videre og resultatet av den praten er at jeg føler at tiden er moden for meg til å prøve noe nytt. Jeg mener vi har tatt enorme klyv siden jeg kom inn. Det har skjedd utrolig mye i løpet av de tre sesongene og vi har hatt fremgang, men jeg har respekt for at de klyvene har kostet, sier han videre.

Det er ingen hemmelighet at Kolbotns økonomiske situasjon er utfordrende, men ifølge Olsen var ikke det et hinder man ikke kunne arbeidet seg rundt.

– Jeg har ikke fått noen indikasjoner på at det var økonomiske hinder i veien for å kunne satse like hardt neste sesong. For meg har dette vært en totalvurdering, og ikke basert på én ting, fortsetter han.

Kjempepotensial

Han er krystallklar på at han har tro på klubben i fremtiden.

– Jeg mener at KIL har et kjempestort potensial, spesielt i massen. Det er så mange talenter i klubben. Nå håper jeg at klubben høster fruktene av all den gode jobben som er lagt ned av mange, de neste årene. Det er et kjempepotensial her, sier han tydelig.

Det er imidlertid et stort men.

– Nå krysser jeg alt jeg har for at anlegg og fasiliteter blir satset på. I dag er usikkerheten stor her og dette må de få på plass. Det skjer en voldsom utvikling i kvinnefotball og vil Kolbotn være med der, så er det der det største potensialet er. Vi har trent på sju forskjellige baner i år, noe som innebærer mye unødvendig styr og rigging for hele tiden å kaste seg rundt og endre planer. Derfor har jeg ett ekstra julegaveønske i år og det er at kommunen, sponsorer og andre private aktører kan gå sammen og satse på ett anlegg som kan skape stolthet for både topp- og breddefotballen i denne regionen, sier Olsen.

Powered by Labrador CMS