KIL-SUPPORTER: Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik har i en årrekke vært tilhenger av Kolbotns damelag.

Advarer mot sjokk-forslaget

Det vil være et feilgrep å legge ned toppfotballen for kvinner, mener Kjell Magne Bondevik.

Publisert

Jeg ser at noen innen Kolbotn idrettslag (KIL) tar til orde for å avlyse elite-satsingen på kvinnefotballen. Jeg forstår godt frustrasjonen over manglende styring og store regnskapsunderskudd. Men å fjerne toppfotballen for kvinner vil være et feilgrep for hele klubben, også økonomisk.

Det som mer enn noe annet har profilert KIL, ja hele Kolbotn, har vært topplaget i damefotballen. Dette gir mange positive virkninger for hele klubben og lokalsamfunnet. Mye av dette vil gå tapt hvis elite-satsingen skrotes.

1. Det å ha et topplag, som jevnlig også er i nasjonale medier, gir en profilering for klubben som er verdifull og som gjør den attraktiv.

2. Kolbotn kvinner er anerkjent og unik i nasjonal sammenheng når det gjelder utvikling av jente-spillere hvor flere etter hvert tar steg videre, også internasjonalt. Dette er positivt også for breddefotballen.

3. Det er inspirerende for jente-spillere å ha et topplag i klubben å se opp til og håpe å få spille på en dag.

4. Vi vet også at spillere og trenere fra topplaget bidrar i trening for yngre jenter i klubben, noe som gir en god synergi-effekt.

Så til den økonomiske siden: Siste års regnskap for kvinnefotballen viser et stort underskudd, noe som også belaster hele klubben og dermed de andre gruppene. Det har vært problemer også tidligere år. Dette kan ikke fortsette.

Jeg forstår at noen blir så frustrerte at de sier «nok er nok». Men her er det viktig å tenke seg om: Hvis topplaget for kvinner forsvinner, forsvinner også inntekter fra Norges Fotballforbund. Da blir det nok ikke mulig for kvinnefotballen å betale tilbake gjelden til klubben og disse pengene må anses tapt. Hvis laget derimot rykker opp igjen i Toppserien, noe som er et realistisk mål, blir det betydelig økning i støtten fra Fotballforbundet. Dette gjør det realistisk å nedbetale gjelden.

Kolbotn kvinnefotball har nå fått et helt nytt styre og ny daglig leder. Disse er allerede i gang med å utarbeide tiltak for god budsjettstyring, økte inntekter og sterkere profilering. La dem få sjansen til å sette dette ut i livet og vise at de kan levere!

Topplaget har også et nytt trenerteam og en ung, spennende spillergruppe som har vist lovende takter i treningskampene. La toppfotballen kvinner i Kolbotn få leve, til glede for oss alle!

Kjell Magne Bondevik,
Kolbotn-supporter.

Powered by Labrador CMS