SKUFFET: Selv ikke Moldes seier over Rosenborg klarte å viske vekk hele skuffelsen over at Kolbotn rykker ned fra Toppserien i fotball
SKUFFET: Selv ikke Moldes seier over Rosenborg klarte å viske vekk hele skuffelsen over at Kolbotn rykker ned fra Toppserien i fotball

– Føler på en sorgreaksjon

KIL-supporter Kjell Magne Bondevik sier nedrykket er både sørgelig, unødvendig og urettferdig.

Publisert Sist oppdatert

– Nå har jeg akkurat sett Molde slå Rosenborg, og selv om det hjelper, føler jeg en sorgreaksjon nå, begynner Bondevik på telefon til Oppegård Avis.

Han og familien flyttet til Kolbotn for 25 år siden og den tidligere statsministeren har fulgt klubben tett, både som styreleder og som fast tilskuer. Nå blir det for første gang i en annen divisjon enn Toppserien.

– Kolbotn har vært et topplag i Norge i alle våre 25 år på Kolbotn, og jeg har fulgt de tett i Toppserien. At de rykker ned føles derfor veldig rart. Det er en del av identiteten vår at Kolbotn har et lag i Toppserien. Det er noe som blir borte nå, sier Bondevik.

KIL-MANN: Kjell MAgne Bondevik har i en årrekke vært fast inventar på Sofiemyr stadion og han har også vært styreleder i KIL Fotball Kvinner. Her avbildet i 2019
KIL-MANN: Kjell MAgne Bondevik har i en årrekke vært fast inventar på Sofiemyr stadion og han har også vært styreleder i KIL Fotball Kvinner. Her avbildet i 2019

– Unødvendig og urettferdig

Han har flere tanker om hva som har gått galt og hvor veien videre bør gå, men først og fremst setter han ord på hva han føler her og nå.

– Unødvendig og urettferdig er ordene som peker seg ut. Noen av disse poengtapene, spesielt i det siste, skulle de klart å unngå. Så er det ikke til å komme fra at det er urettferdig at det er baneforhold og et eksperimentelt seriesystem som fratar Kolbotn en trygg plass i Toppserien, begynner han.

Også Bondevik er fortsatt irritert på den avlyste Avaldsnes-kampen, men vel så mye på det nye seriesystemet som ble innført før denne sesongen. Bondevik kaller det elendig.

– Det elendige systemet som NFF har laget, er helt utrolig. Det er merkelig at en så enorm innsats i grunnspillet, ikke premieres i det hele tatt. Dette er ikke brukbart og min mening er at de må avskaffe det, sier han tydelig.

Mistet nøkkelspillere

Den tidligere statsministeren har også fått med seg at flere nøkkelspillere har forsvunnet ut portene på Sofiemyr, uten å bli erstattet. Det har vært kostbart, ifølge Bondevik.

– Det har nok virket inn å miste flere nøkkelspillere. Jeg tenker spesielt på Sara Hørte og Ingrid Kvernvolden. Der mistet vi mye og da de ikke ble erstattet, ble Kolbotn veldig svekket før sluttspillet, oppsummerer han.

– Samling i bånn

Selv om et nedrykk et så tett på en krise som det er mulig å komme, ser ikke moldenseren helt mørkt på fremtiden for Kolbotn-kvinnene.

– Jeg er spent på hva klubben vil gjøre. Nå blir det samling i bånn, siden økonomien er dårlig. De mister også flere millioner fra forbundet ved dette nedrykket, så jeg er spent på hva de vil gjøre. Jeg håper de klarer å satse såpass at de kommer fortest mulig tilbake, sier han.

Maner til lokal innsats

Nøkkelen blir lokale krefter på og utenfor banen.

– Nå blir det viktigere enn noen gang med de lokale sponsorene. Det vil være helt avgjørende at de ikke rømmer nå, for nå trengs de mer enn noen gang. På banen har vi masse talentfulle spillere i klubben og klarer de å kombinere disse med noen forsterkninger, så kan det bli bra. Det er mange lag som har kommet styrket ut av et nedrykk, sier han optimistisk.

Han har imidlertid et «krav» til.

– Klubben må fortest mulig sette seg ned med kommunen og kommunen må kunne tilby noe bedre til dette laget og klubben. Det er ikke verdig slik det har vært og jeg forventer at banesituasjonen blir bedre, håper han.

Powered by Labrador CMS