Klimafestivalen §112

FJERDE KLIMAFESTIVAL: Naturvernforbundet i Oppegård, Miljøvernforbundet på Kolbotn, Framtiden i våre hender Oppegård, Oppegård Natur og Ungdom og Oppegård kulturskole står bak klimafestivalen, som arrangeres i Kolben for fjerde året på rad.
FJERDE KLIMAFESTIVAL: Naturvernforbundet i Oppegård, Miljøvernforbundet på Kolbotn, Framtiden i våre hender Oppegård, Oppegård Natur og Ungdom og Oppegård kulturskole står bak klimafestivalen, som arrangeres i Kolben for fjerde året på rad.

Bli med på klimafestival!

Lørdag 25. januar inviteres alle til «Klimafestivalen §112» i Kolben. Mye spennende står på programmet, blant annet foredraget «Kunsten å ikke kaste mat» og en klimakonsert, og alt er gratis.

Publisert

Naturvernforbundet i Oppegård, Miljøagentene på Kolbotn, Framtiden i våre hender (FIVH) Oppegård, Oppegård Natur Ungdom, Oppegård bibliotek og Oppegård kulturskole står bak klimafestivalen, som arrangeres i Kolben for fjerde året på rad.

Om Klimafestivalen:

  • Arrangeres over hele Norge i januar hvert år.
  • Initiativet til Klimafestivalen § 112 springer ut fra Norsk klimanettverk, som er et uformelt nettverk av klimaengasjerte frivillige med ulik bakgrunn.
  • Nettverket er tilsluttet Klimavalgalliansen og har samarbeidspartnere over hele landet.
  • Flere miljøorganisasjoner støtter Klimafestivalen § 112.
  • Formålet er blant annet å inspirere befolkningen til å støtte opp om de samfunns- og livsstilsendringer som må gjøres for å sikre et stabilt klima og et bærekraftig samfunn.

Arrangementet er gratis og starter klokken 12:00. Bibliotekar Agnethe Gulbraar inviterer alle barn til «De tre isbjørnene som skulle til Nordpolen for å spise is», en musikalsk fortellerstund av og med kulturskolelærer Marja Liisa Sandbakken.

Klokken 13:00 står det en klimakonsert på programmet. Elever fra kulturskolen sørger for flere musikalske innslag i foajeen.

Det blir også stands, redesign, utstillinger og anledning til å møte de lokale miljøorganisasjonene i foajeen hele dagen.

Kunsten å ikke kaste mat

Klokken 14.00 inviteres du tilbake til biblioteket. Forfatter og mataktivist Thomas Horne inviterer alle til foredraget sitt «Kunsten å ikke kaste mat», sponset av FIVH, Naturvernforbundet og Miljøagentene. 

<span id="DeltaPlaceHolderMain">SPENNENDE FOREDRAG: Thomas Horne kommer til Kolbotn med sitt foredrag.</span>
SPENNENDE FOREDRAG: Thomas Horne kommer til Kolbotn med sitt foredrag.

 

– Matsvin er et stort problem og et moralsk problem siden vi i den rike delen av verden kaster enorme med mat både fra husholdningene og fra produsentene og varehandelen,  siden Khanh-Thanh Nguyen i FIVH Oppegård.

Han påpeker at det kreves enorme ressurser å produsere mat og at produksjonen bidrar til store klimautslipp.

– Matsvinn fra norske husholdninger tilsvarer utslippene fra 240.000 personbiler. Rundt 70 prosent av maten som kastes er fra private husholdninger. Dette er helt forkastelig siden mange i verden sulter. Derfor ønsker vi å slå et slag for bevisstgjøring av at du og jeg må begynne med oss selv, samtidig som vi krever en omlegging av matproduksjonen og import av mat – en matkastelov – for å redusere kasting av mat, sier leder for FIVH Oppegård.  

 

 

Powered by Labrador CMS