DRAMATIKK: Politibil parkert ved Trollåsen senter, nabobygget til der Trollåsen legesenter har lokaler. Tirsdag ettermiddag ble det gjort en rekke oppfølgingsarbeid etter knivdramaet i resepsjonen tidligere på dagen.

Truet med kniv på legekontoret

En mann i midten av 40-årene trakk kniv og satte ansatte og pasienter ved Trollåsen legesenter i stor fare.

– Det var en mann i midten av 40-årene som gikk inn på legekontoret til Trollåsen legesenter og krevde å få beroligende midler. Vedkommende fikk avslag og like etter oppsto det stor dramatikk da mannen trakk kniv, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Ronny Årstein.

Ifølge ham er 40-åringen bosatt i Oppegård kommune og en kjenning av politiet.

Truet ansatte og pasienter

Mannen skal ha kommet seg over resepsjonsdisken og satte ansatte ved legesenteret i stor fare, ifølge vitner på stedet. Da det oppsto skrik i den dramatiske situasjonen, kom legene stormende ut fra sine kontorer for å bistå. Samtidig ble alarmknappen med direkte varsling til politiet trykket inn.

– Vi fikk den første meldingen fra legesenteret klokken 12.36 og var på stedet klokken 12.44, sier operasjonslederen.

– Svært truende

Ifølge vitner trakk mannen seg tilbake og inn på et toalett. Der skal han ha oppholdt seg i en liten periode, før han gikk ut og passerte en rekke pasienter og ansatte før han forsvant ut fra legekontorene. På grunn av bevæpningen var det selvfølgelig ingen som gjorde noen forsøk på å stoppe mannen, men mange fikk gode signalementer av ham.

– Mannen begynte å true de andre pasientene i venterommet og de opplevde ham som svært truende, sier Årstein.

Les også: Skogbrann på Taraldrud

Ble pågrepet

Mannen skal deretter ha gått inn i Kiwi på Trollåsen og ut på andre siden, før han tok seg i retning Gjersjøen. Politiet kom under full utrykning og med fullt beredskapsutstyr til Trollåsen legesenter etter kort tid. Der fikk de signalementer om hvordan mannen så ut, og hvilken retning han hadde gått.

Episoden var selvfølgelig svært dramatisk spesielt for dem som ble direkte truet av knivmannen, men også for dem som oppholdt seg i lokalet.

– Heldigvis traff han ingen. Ingen ble skadet som følge av hendelsen. 40-åringen ble pågrepet like i nærheten og er nå i politiets varetekt. Han blir sittende i arrest i påvente avhør. Mannen er i ruspåvirket tilstand. Avhøret skal gjennomføres så fort han er i stand til det, sier operasjonslederen.

Kniven ble beslaglagt på stedet, ifølge Årstein. Han vil ikke kommentere saken ytterligere på dette tidspunktet. 

Les også: Brant rett under hovedkraftledningene

Powered by Labrador CMS