NÅ ER SKADENE REPARERT: Bildet, som ble tatt fredag ettermiddag, viser reparasjonsarbeidene i forbindelse med vannlekkasjen i Solbråtanveien ved Skogsland, men det er også påvist en vannlekkasje i Vassbonnveien. Foto: Privat

Kokevarselet for Sofiemyr og Tårnåsen gjelder fortsatt

Alle innbyggere som har fått kokevarsel på sms, blir fortsatt anbefalt å koke vannet før man drikker det.

Publisert Sist oppdatert

Fredag morgen ble det påvist en større vannlekkasje ved Kolbotnvannet. Den var årsaken til at flere husstander på Sofiemyr og Tårnåsen manglet vann eller hadde dårligere trykk fredag.

I en pressemelding, som kommunen publiserte lørdag ettermiddag, skriver kommunen at vannledningene har blitt reparert og det ble tatt prøver av drikkevannet.

Får svar søndag ettermiddag

Det er sendt inn flere vannprøver til analyse etter vannlekkasjen fredag 8. januar. De første resultatene er klare og de er gode, ifølge kommunen, men de venter på svaret av den siste prøven og den er forventet å være klar søndag ettermiddag.

Når svaret foreligger, vil kommunen sende ut ny sms til alle berørte innbyggere når de ikke lenger trenger å koke vannet.

Fram til kommunen har fått svar på den siste vannprøven, anbefales det at de berørte innbyggerne koker vannet før de drikker det.

Ifølge kommunen har alle de berørte innbyggerne blitt informert om det ovennevnte på SMS fra kommunen.

Nytt brudd på vannledning

Oppegård Avis har nettopp fått tips fra våre lesere om en ny lekkasje. Den ble påvist i Solbråtanveien lørdag ettermiddag.

Ifølge innbyggerne i Solbråtanveien har de opplevd dårlig trykk siden fredag morgen.

NY VANNLEKKASJE: Lørdag ettermiddag ble det påvist en ny vannlekkasje i Solbråtanveien. Foto: Privat

Klokken 17.19 fikk flere innbyggere i det aktuelle området en sms fra kommunen med følgende informasjon:

"Grunnet brudd på vannledning i Solbråtanveien , vil vannet bli stengt av lørdag 9. januar mellom klokken 18:00 og 03:00. Vannet vil bli satt på uten varsel så snart arbeidet er utført. Etter arbeid kan vannet være misfarget og vi anbefaler at det tapes kaldt vann så nært inntaket som mulig til det blir rent. Viktig å tappe forbruksvann på forhånd."

Ifølge innbyggerne har det blitt påvist en lekkasje i vannrøret.

"Det fosser en bekk med vann mellom Solbråtanveien 78a og 78b, og ned til Nordenga/Kolbotnvannet. Kommunen skal stenge av veien og grave i natt. Det er mye folk med gravemaskiner på stedet", skriver en av innbyggerne, som ønsker å være anonym.

Kommunen har foreløpig ikke besvart henvendelsen fra Oppegård Avis.

Sørg for at du får varsel på SMS

Kommunen benytter telefonvarsling til innbyggerne når de ønsker å nå ut med informasjon raskt.

Du kan selv oppdatere kontaktdata i løsningen kommunen benytter, så sjekk at du står oppført med riktige opplysninger: servicevarsling.no.

Powered by Labrador CMS