KOLBEN SENIORSENTER

TAKKER SENIORENE: – Jeg blir så rørt av å høre dette, tusen takk! sier Margrethe Otterholt Lillebø, som er leder for Senior Fritid i Nordre Follo.

– Tusen takk for at hverdagen vår på Kolbotn er så fin

Brukerne av Kolben seniorsenter takker Margrethe Otterholt Lillebø for engasjementet og innsatsen hennes for de eldre i kommunen.

Publisert Sist oppdatert

Kolben seniorsenter, som holder til i tredje etasje i Kolben, er et meget populært tilbud for seniorene i den nordlige delen av Oppegård.

Anne Emilie Høgås fra Kolbotn er en av de mange aktive brukerne som setter stor pris på dette tilbudet. Hun og flere andre pensjonister på Kolbotn ønsker å takke Margrethe Otterholt Lillebø, som har ansvar for alle seniorsentrene i kommunen.

– Margrethe fortjener mye ros for den flotte innsatsen hun gjør for de eldre i hele Nordre Follo. Vi takker henne og alle hjelperne hennes for at hverdagen vår på Kolbotn er så fin. Kafeen på seniorsenteret er helt topp. De har alltid fantastisk mat med høye smørbrød. Vi setter stor pris på at vi har så flott møteplass med flere spennende aktiviteter å velge mellom. Fokus på det sosiale er veldig viktig for oss, men det aller viktigste er at Margrethe ser oss alle. Hun er helt fantastisk! sier de syv seniorene vi har snakket med fredag formiddag.

TAKKER FOR INNSATSEN: Sverre Henry Storødegård og Anne Emilie Høgås (ytterst til venstre på bildet) sammen med flere andre lokale pensjonister ønsker å takke Margrethe Otterholt Lillebø for innsatsen for de eldre på Kolbotn.

Variert tilbud

– Jeg er på seniorsenteret tre ganger i uken og storkoser meg hver eneste gang. Vi har en kjempeflott kafé, som besøkes av 60 til 70 pensjonister på en vanlig dag, og det er alltid noe som skjer her på seniorsenteret. På fredager er det for eksempel enten bingo eller vin- og blomsterlotteri. Treninger med Siv Juvang Olaussen er også helt topp. Hun er en helt fantastisk trener, sier Randi Bardalen (83) fra Kolbotn.

Flere lokale pensjonister påpeker at Margrethe Otterholt Lillebø har fått til et fantastisk samarbeid mellom seniorsenteret og den lokale pensjonistforeningen. Den sistnevnte har faste møter i lokalene til Kolben seniorsenter en gang i måneden.

– Margrethe drar også i gang seniormesser og andre arrangementer. På eldredagen i slutten av september ble det arrangert konsert, allsang og skravletreff med Ole Holmgren og Venke Knutson på seniorsentrene, mens alle sykehjemmene fikk servert konsert med Pangsjonistene.

JAZZKAFEEN: Det var ingen ledige plasser i lokalene da jazzkafeen ble arrangert på seniorsenteret i Kolben fredag 21. oktober. Ytterst til venstre ser du Margrethe Otterholt Lillebø, leder for Senior Fritid i Nordre Follo.

Takknemlig

Hovedpersonen ble rørt av så mye oppmerksomhet fra seniorene.

– Jeg blir så rørt av å høre dette, tusen takk til dere! For er en fantastisk gjeng dere er er! sa Margrethe Otterholt Lillebø (44), og takket alle sammen for ros og hyggelige ord.

Det var i 2013 at Otterholt Lillebø begynte som leder for seniorsentrene i tidligere Oppegård kommune. Da Oppegård ble slått sammen med Ski for snaue tre år siden, fikk hun stilling som leder for Senior Fritid i Nordre Follo.

44-åringen har fremdeles ansvar for de fire kultur- og aktivitetssentrene i kommunen. Disse er Kolben seniorsenter i Kolben, Toppenhaug seniorsenter i Oppegård, Rådhussvingen kafé og aktivitetssenter i Ski samt Finstadtunet helse- og kultursenter. Her serveres det god hjemmelaget mat til rimelig pris, og det tilbys en rekke faste aktiviteter hver dag.

– Jeg opplever at de eldre i Nordre Follo er veldig fornøyd med dagens tilbud i regi av kommunen. Det er veldig hyggelig, sier hun.

MARGRETHE OG DE GODE HJELPERNE: Mange setter stor pris på denne flotte gjengen i Kolben. I kafeen kan man alltid kjøpe gode smørbrød, snitter og nystekte vafler. På fredager serveres det ofte varmmat. Mange tar turen innom for en kaffekopp, og for å møte andre seniorer.

Imponert

– Det er så mange flotte og engasjerte pensjonister i kommunen. De er så fryktelig aktive og har så mye på programmet hele uken at jeg blir så imponert, sier Otterholt Lillebø.

Seniorsentrene i Nordre Follo tilbyr ulike typer kurs, turer, foredrag og sosiale arrangementer. Det kreves ingen medlemskap og mange av tilbudene er gratis.

Kun enkelte aktiviteter, blant annet zumba, kampsorientert styrketrening, bridge og quiz, og bruk av snekkerverksted og aktivitetsrom krever en felles aktivitetsavgift på 390 kroner i halvåret. For treningstilbudet koster det 790 kroner i halvåret, men da inkluderer dette også alle andre aktiviteter.

Jazzkafé

Jazzkafé er et annet populært tilbud på seniorsentrene. Opp mot 150 pensjonister kan komme på et enkelt arrangement i Kolben, ifølge Otterholt Lillebø.

Oppegård Avis besøkte seniorsenteret fredag 21. oktober og kan bekrefte at det ikke var en eneste ledig plass i lokalene da jazzkafeen var på programmet.

– Jazzkafeen arrangeres tre til fire ganger i halvåret, og det er et veldig populært tilbud. Vi leier alltid profesjonelle jazzband. I dag har vi leid SeniorService Jazzband, sier hun.

JAZZVETERANER: SeniorService Jazzband sørget for god underholdning for seniorene i Kolben fredag 21. oktober.
Powered by Labrador CMS