GLEDER SEG: Marthe Susann Åndahl gleder seg til å vise frem sine flotte elever 8. og 9. juni.

Fra ABBA til Motown på «K-Town»

Torsdag 8. og fredag 9. juni er det mulig å få seg en gratis musikkopplevelse av de sjeldne på Kolbotn.

Publisert Sist oppdatert

Kulturskolen i Nordre Follo bugner av flinke folk. Mange av de er imidlertid mest vant til å øve alene, hver for seg. Når man så slår ferdighetene sammen, kan det bli storartet. Det vet de som fikk med seg fjorårets ABBA-hyllest i Kolben.

Publikum var fra seg av beundring, og opplevelsen ga mersmak for musikantene også. De var derfor ikke å vonde å be da planleggingen av en oppfølger startet. Selve øvingene til årets konserter tok til i februar og nå begynner lydene å nærme seg noe virkelig stort. Og det er ikke småtteri musikalsk de skal bryne seg på.

8. og 9. juni smeller de nemlig til og lager en heidundrende Motown-konsert i Kolben.

– ABBA i fjor ble en kjempesuksess hvor alle var fornøyd. Og jeg tror ikke denne konserten kommer til å stå noe tilbake for den, gløder Marthe Susann Åndahl, sangpedagog og prosjektleder for Motown-konsertene. Det sistnevnte er hun sammen med kollega Jorun Bjoner.

Gratis konserter

Allerede da Oppegård Avis var innom en av øvingene, svingte det som bare det, så her er det bare for publikum å kjenne sin besøkelsestid. Til alt overmål er konsertene gratis.

– Vi går inn for å gjenta suksessen, med en fantastiske feiring av Motown-musikk. Med totalt rundt 150 elever i sving på sang, piano, gitar, bass, trommer, stryk og full blåserekke, er det ingenting som står i veien for at taket vil løfte seg og at dette blir en av årets «happenings» når det kommer til arrangement for og med barn og unge, sier Åndahl.

GODE LYDER: Da Oppegård Avis var på besøk, var det Stevie Wonders «Signed, sealed, delivered» det ble øvd på. Vilde Offerdahl Johansen, Eva Linnea Øygard og Vera Brynhildsen står i fremste rekke som solister.

I flere måneder har elevene øvd på et utvalg av Motowns mange hits. Elevene, som er fra 9-19 år og kommer fra hele Nordre Follo, har vanligvis en-til-en undervisning og det er derfor lærerne begynte å arrangere samspillskonserter.

Hva er Motown?

Motown Records er et amerikansk plateselskap grunnlagt i Detroit i 1959 av låtskriveren Berry Gordy jr. (født 1929).

Selskapet er best kjent for tallrike hits og sterke album i 1960- og 1970-årene med artister som The Supremes, The Temptations, Stevei Wonder og Marvin Gaye.

Selskapet hadde en avgjørende innflytelse på utviklingen av afroamerikansk pop-musikk og sto for en av hovedretningene innen soulmusikk.

(Kilde: Wikipedia)

– Det å få oppleve samhold og fellesskap ved å spille sammen med andre og oppleve store musikalske øyeblikk som man ikke kan gjenskape alene er en av de tingene som ikke bare gir musikken mening, men også selve livet.

BLÅSEREKKA: Denne gjengen har en ekstremt viktig rolle i showet, for hva er vel Motown-musikk uten blåsere?

Utrolig stolte

Musikken publikum får oppleve inkluderer perler fra Stevie Wonder, Marvin Gaye, the Supreems, the Temptations, Lionel Richie og Jackson 5. Målet er ifølge prosjektlederen at kroppen ønsker å bevege på seg og smilerynkene trekkes oppover når det braker løs i Kolben 8. og 9. juni kl 19.30.

Åndahl har jobbet i kommunen siden 2016 og har en bred musikalsk bakgrunn. I dette prosjektet får hun bruk for all sin kunnskap, både som musiker og pedagog.

– Vi er utrolig stole av elevene våre og for å kunne gi de et slikt prosjekt og denne opplevelsen. Det handler litt om å gi de muligheter vi kanskje selv aldri fikk. Derfor håper vi også det kommer masse folk for å høre på, altså ikke bare foreldre, for dette er musikkopplevelser som kan glede utenfor den tjukkeste slekta, sier Åndahl.

BANDET: Denne kvintetten er definitivt i rute til konsertene 8. og 9. juni. Trommis Alexander Dinning, bassist Jacob Edwoods Tudor, lærer Mirek Kaczmarczyk på gitar, gitarist Jonas Lotsberg Sørli og lærer Mads Lægreid Olsen på perkusjon.
Powered by Labrador CMS