INSPISERER: Styreleder Leif Wien Jensen (t.h.) og Sverre Henry Storødegård kan konstatere at gulvslipingen er godt i gang i tredje etasje på Kolben.
INSPISERER: Styreleder Leif Wien Jensen (t.h.) og Sverre Henry Storødegård kan konstatere at gulvslipingen er godt i gang i tredje etasje på Kolben.

Alt ble avlyst – nå pusses det opp i Samfunnshuset

Styret for selskapslokalene i Kolben har bestemt seg for å satse offensivt i en tung tid.

Publisert

Som så mange andre virksomheter er også Samfunnshuset sterkt rammet av koronakrisen. Lokalene som leies ut i Kolbens tredje etasje hadde som vanlig mange bestillinger til selskaper da krisen slo inn for fullt. Lokalene sto plutselig tomme og

ansatte har fått varsel om permittering.

– Det er kanskje akkurat i slike tider vi skal tenke offensivt.

Leif Wien Jensen, styreleder for Samfunnshuset, tredje etasje i Kolben

– Det er veldig synd, for vi har minsket underskuddet år for år de siste årene. Nå fører pandemien til flere uker, ja, kanskje måneder uten leieinntekter. Det er synd, men lite vi kan gjøre noe med, sier styreleder Leif Wien Jensen. 

Penger på bok

Styret for tredje etasje i Kolben har likevel valgt å ikke sitte passive. 

– Vi ønsker å komme sterkere tilbake enn noen gang. Nå er det 13 år siden sist gulvene ble slipt, så stengte lokaler ble en gyllen anledning. 

Det nevnte driftsunderskuddet i Samfunnshuset SA var i fjor på 261.000 kroner. Dette var derimot det beste året siden Kolben åpnet i 2006. Samvirkeforetaket har cirka fem millioner kroner på konto, og en egenkapital på over 19 millioner kroner, ifølge regnskapet som legges frem for årsmøtet 22. april. 

Sliper 900 kvadratmeter

TYDELIG FORSKJELL: Nyslipt parkett viser at gulvet i Kolbens tredje etasje var modent for renovering.
TYDELIG FORSKJELL: Nyslipt parkett viser at gulvet i Kolbens tredje etasje var modent for renovering.

Like før påske var Oppegård Avis innom lokalene i Kolben, og med slipingen godt i gang er det lett å se effekten av oppussingsarbeidet. Dette kunne både styreleder Leif og styremedlem Sverre Henry Storødegård konstatere. 

Til sammen er det over 900 kvadratmeter parkett som slipes og "blir ny" i Kolbens tredje etasje. På sikt skal også veggene males, og styret har mange planer og ideer for tekniske oppgraderinger. 

– Denne forskjellen viser bare enda bedre at dette var på tide. Samfunnshuset i Kolben er nå godt på vei til å ta posisjonen som storstua i Follo. Det er ingen som har så store og fleksible lokaler med tog og buss like utenfor døren, sier Leif Wien Jensen med et smil. 

Kommer sterkt tilbake

Styrelederen sier det selvsagt er tragisk å miste store inntekter på grunn av koronakrisen. 

– Men det er kanskje akkurat i slike tider vi skal tenke offensivt. Nå får vi utnyttet tiden når lokalene likevel står tomme, i stedet for å kjøre oppussing innimellom leieforhold. Forhåpentlig kommer både vi og resten av samfunnet tilbake til en en tilnærmet normal, og da kan vi tilby nyoppussede lokaler her i Kolben. Det gleder vi oss til, sier Leif Wien Jensen. 

Powered by Labrador CMS