I KOLBEN: Fra 13. mai kan du se dette og andre flotte bilder i biblioteksgalleriet i Kolben.
I KOLBEN: Fra 13. mai kan du se dette og andre flotte bilder i biblioteksgalleriet i Kolben.

Klare med ny utstilling

På lørdag er Oppegård kunstforening klare med ny utstilling i galleriet i Kolben.

Publisert

Oppegård kunstforening er «viden» kjent for flotte kunstutstillinger og koselige vernissasjer, og det er mye som tyder på at utstillingen «Endringer» føyer seg inn i den tradisjonen.

Lørdag 13. mai klokken 12.00 ønskes det i hvert fall velkommen til vernissasje i galleriet i Kolben, når kunstnerne Anne Myrseth og Kristina Karlsen skal vise frem sine flotte bilder. Her blir det også et musikalsk innslag ved Lars Glasø. Det vil være en samtale med kunstnerne fra klokken 14.00.

Utstillingen varer fra 13. mai til og med 7. juni, og kunstnerne gleder seg til å vise frem sin flotte kunst.

Endringer

KUNST: Dette bildet vil også henge i biblioteksgalleriet i Kolben fra lørdag 13. mai.
KUNST: Dette bildet vil også henge i biblioteksgalleriet i Kolben fra lørdag 13. mai.

Slik beskriver Anne Kristin Myrseth og Kristina Karlsen utstillingen «Endringer»:

Hvis jeg legger meg ned på gressplenen en sommerdag og lytter etter jordens bevegelser, kan jeg da høre endringer i jordens overflate, litosfæreplatene? De sakte endringene som skjer hele tiden, men som vi først forstår og blir bevisst når de forårsaker små og store jordskjelv?

Vi lever hele tiden med naturen og det som skjer av endringer i naturen, endringer i årstider, endringer i et tre over en måneds tid, endringer i havet fra flytende til fast is og bølgene som slår mot land, aldri den samme bølgen.

Endringer i et foster som skjer i mors mage under svangerskap, endringer i menneskekroppen i den tiden vi er heldige å leve på jorden. Endringer kan være nære og fysiske eller distanserte og nesten usynlige.

Endring handler om å tenke nytt, tanker som vi engang var bekvemme med har endret seg og vi ser nå annerledes på aspekter i våre liv.

Noen endringer ønsker vi velkomne og vi har kanskje drømt og jobbet hardt for disse endringene lenge, mens andre endringer skjer uten at vi egentlig ønsker det og vi møter endringene med mye motstand. Endringer kan erfares som overkommelige og smertefulle, men også vakre og meningsfulle. Mennesker kan endre måten de behandler deg på og du kan endre måten du behandler andre mennesker på.

Endringer fra dag til natt; i morgen er jeg en annen enn den jeg var i går.

Det er mye vi som kunstnere tenker og reflekterer over i våre arbeider med bilder. Kanskje er en av årsakene til vår skapende kraft, at vi kan samtale lenge etter at ordene har møtt sin begrensing. De dialoger som vi da har, kan skape endring i oss selv og i andre, slik at vi kan få forståelse for hverandre og kan endres sammen.

Hvor er vi alle uten håp, håp om at vi mennesker kan endre oss og sammen skape en verden som er god å leve i for alle.

Powered by Labrador CMS