KLARE FOR SHOW: Bandet Memory Lane, her representert ved Marius Stegegjerde-Kristiansen (f.v.), Benjamin Medhaug, Bredo Bråthe, Ingeborg Sand, Dag-Magnus Samuelsen og Christian Lund, er klare for å lage show i Kolben til høsten.

Lager hit-parade fra 1981

Er du gammel nok til å huske året 1981, eller glad i live-musikk? Da vil showet «Hits 81» i Kolben vært midt i blinken for deg.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 15. og lørdag 16. oktober blir det en real musikalsk fest i Kolben. Da skal nemlig det lokale bandet «Memory Lane» ta for seg det beste av det beste fra musikkåret 1981. Årets show er det sjette i rekken, etter at bandet startet med å presentere musikkåret 1976.

Og for noen godbiter publikum kan vente seg. Først og fremst var det et godt år for norsk musikk, med låter som «Livet er for kjipt» med Lars Kilevold, «Tenke sjæl» med Trond-Viggo, «Svake mennesker» med Jannicke, «Pelle Parafins Bøljeband» med Tramteateret - og ikke minst «Den du veit» med Marius Müller.

Dessuten var også 1981 året da Finn Kalvik fikk null poeng i Grand Prix med «Aldri i livet».

Stor-hit fra Queen

Blant de store internasjonale hitene dette året var «Bette Davis’ Eyes» med Kim Carnes, Bond-låta «For Your Eyes Only» med Sheena Easton, «Under Pressure» med Queen og David Bowie, «In the Air Tonight» med Phil Collins, «Don’t stop Believin’», Journey, «Don’t You Want Me» og musical-perlen «Memory» fra «Cats». Og mange, mange flere!

Og når bandet sier «mange, mange flere», så mener de virkelig det.

– I løpet av showet er vi innom rundt 60 låter fordelt på rundt to timer. Vi spiller naturlig nok ikke alle fra begynnelse til slutt, og alt er ikke like kjent, men litt av konseptet vårt er at vi skal være en tidsmaskin fra gamle dager, hvor vi gir folk det de har hørt før. Samtidig tør vi dykke lenger ned på listene og spille noen låter kanskje bare et fåtall har et sterkt forhold til. Det er skikkelig gøy å se ansiktene til folk når de hører starten på låter de kanskje ikke har hørt på over 20 år, sier artistene.

Bredt spekter

LANG ERFARING: Årets show er det sjette i rekken. Her er gjengen som bød opp til dans med 1978-showet: Marius Kristiansen, Erling Ellingsen, og Dag-Magnus Samuelsen, Johan Os Stave, Odd-Inge Rand, Christian Lund, Cory Svalland-Grier, Ann-Magritt Larsen, Ingeborg Sand og Arne Kirkhorn Rødvik.

Og det blir et virkelig bredt program også i år.

– Her blir det alt fra musikal til hard rock, og mye midt i mellom. Det er ikke sikkert alle elsker alt, men vi kan garantere at alle elsker noe, sier vokalist Ingeborg Sand.

I og med at set-listen favner så bredt musikalsk, utfordrer det også musikerne litt ekstra. Det blir med andre og mye forberedelser, både i form av å velge ut låter, og ikke minst øve de inn. Det tar gjengen på strak arm.

Nå gleder de seg til å underholde.

– Vi kaller oss jo Memory Lane, og det er hele konseptet. Musikk kan definitivt brukes til å åpne minnebanker i huet. Plutselig husker du hva du gjorde akkurat da den låten vi spiller var aktuell. Det er veldig gøy, sier Dag Magne Samuelsen.

God stemning-garanti

I fjor hadde de to forestillinger i Kolben og fylte opp maks i henhold til gjeldende regler. I år skal sal 1 fylles to dager på rad. Altså med 200 tilhørere per dag. At det blir god stemning, trenger du ikke tvile på.

– Vi ønsker å ha runde bord og stoler og ikke et amfi, for da er det lettere for publikum å sprette opp og være med på sine favoritter. Det er fullt lovlig å både trampe takten og bevege seg litt, sier Ingeborg.

– Det har jo vært tilløp til dansing i både 78- og 79-showet, så folk kommer i feststemning, legger trommisen Christian til.

Størrelsesmessig har det «ballet på deg» for Memory Lane.

– Da vi startet for seks år siden begynte vi i sal 2 som er en mye mindre sal, men det vokst, og nå er vi på full kapasitet over to kvelder i sal 1. Det er veldig gøy. Vi ser at folk elsker konseptet og har det gøy, sammen med oss, sier Samuelsen.

KLARE FOR KOLBEN: Billettsalget er i gang. Sjekk ut kolben.no for mer informasjon.

Billettsalget er i gang

Akkurat i år er kanskje folk litt ekstra sulteforet på gode, kulturelle opplevelser. Det er likevel ikke snakk om å utvide antall showdager, for Kolben er booket flere måneder i forveien. Det betyr at hvis du skal være sikker på å sikre deg billett, så må du være rask.

– Vi har allerede solgt 130 av 400 billetter, så det er lurt å sjekke ut kolben.no ganske raskt ja, oppfordrer Samuelsen.

Showet varer rundt to timer, og tar mål av seg å være en «medley-bonanza» av de sjeldne. Det er derimot ikke slik at de utelukkende har valgt sine egne favoritter fra 81.

– Noen låter liker alle, enkelte er det bare noen som liker, og noen veldig få er det ingen som liker, ler gjengen, før de legger til:

– Vi får noen overraskelser vi også. Det minst like morsomt å fremføre låter som kanskje ikke er våre egne favoritter, rent musikalsk, men så gir det noen i salen en stor opplevelse. Det er grunnen til at vi driver med dette, og derfor håper vi det kommer masse folk til høsten, sier de med kryssede fingre.

Powered by Labrador CMS