Kolben kulturhus

POPULÆRT SAMLINGSLOKALE: "Tredje etasje", som presenteres som Storstua i Follo, leies ut til møter, konferanser og selskaper av alle slag. Alle foto: Privat

Samfunnshusets storstue i ny drakt

"Tredje etasje" i Kolben kulturhus har gjennomført en betydelig oppgradering siden pandemien nødvendiggjorde en stopp i utleie av møtelokaler i mars.

Publisert Sist oppdatert

– Lokalene er malt i tidsriktige farger, gulvene er slipt og lakkert, ny belysning og nytt AV-utstyr er på plass, og nå kommer etappevis nye møbler på plass, sier nestleder i styret, Halvor Stormoen.

Han sier "Tredje etasje", som presenteres som Storstua i Follo, leies ut til møter, konferanser og selskaper av alle slag.

– Her arrangeres alt fra barnedåper, konfirmasjoner, jubileer, bryllup og minnesamvær, for å nevne noe. Det er brukt lokale leverandører. De har helt klart skaffet seg gode referanser i et spennende oppdrag, sier styrelederen.

Tredje Etasje er eid av Samfunnshuset Kolbotn SA, som igjen er eid av 85 lag og foreninger. Formålet er å skaffe representative lokaler til nøktern pris, og billigst mulige lokaler for eierforeningene.

300 STOLER: Nå pågår uttrilling av cirka 300 stoler, i regi av Pinsekirken ved Oddvar Haugen og medhjelpere, og etter hvert kommer det også nye bord og øvrige møbler. Daglig leder Sonja Nordby har regien på det hele.

Fra Pinsekirken til utlandet

Gjenbruk av møblene til godt formål:

– Gjennom velforeningen på Solbråtan, som er en av eierne, fikk vi innspill om at Pinsekirken, som har lokaler ved Solbråtan stasjon, er en avtaker og formidler av brukte møbler, og det er hyggelig å kunne bidra. Nå går de brukte møblene til menighetshus og skolebygg i Hviterussland, Ukraina og de baltiske landene de har kontakt med, sier Stormoen.

Han sier at fra styret i Samfunnshuset har Sverre Storødegård hatt styringen med oppussingen, og Randi Aga er ansvarlig for møblering.

Powered by Labrador CMS