Nordre Follo kulturskole

POPULÆRT MED ANIMASJON: Kurset i animasjon var blant de mest populære sommerkursene i regi av Oppegård kulturskole i fjor. Det var plass til tolv deltakere på hvert kurs.

Årets sommerkurs avlyst

Alle sommerkurs i regi av kulturskolen er avlyst. Flere hundre barn og unge vil dermed miste et populært tilbud og en viktig møteplass den kommende sommeren.

Virksomhetsleder for Nordre Follo kulturskole, Rune Molvær, sier det er veldig trist å måtte avlyse årets sommerkurs, både på base Kolben og base Kontra i Ski.

– Da koronautbruddet kom til Norge visste vi ikke hvordan våren og sommeren ville se ut, og håpet i det lengste på å kunne gjennomføre årets sommerkurs, sier Molvær.

Han påpeker at sommerkursene i regi av kulturskolen samler flere hundre elever på tvers av klassetrinn og skolekretser i kommunen.

– Det er dessverre ikke mulig å gjennomføre kursene med myndighetenes smitteverntiltak og gjeldende smittevernveiledere. Det er med tungt hjerte vi avlyser årets sommerkurs, men helse og sikkerhet må komme først, sier Molvær.

Ni år på rad med sommerkurs

Denne sommeren skulle det ha vært et tiårsjubileum for sommerkursene i tidligere Oppegård kommune.

Tilbudet har vært populært og meget variert. Musikkverksted, animasjon, foto, sang- og scene, teater, hiphop og breaking, sirkus og male- og tegnekurs stod på programmet i fjor da 230 barn og unge deltok på sommerkursene i Kolben.

– Vi håper at vi kan komme tilbake med sommerkurs i 2021, sier Molvær.

Les også: Kreativ sommer for 230 barn og unge

Økte fra 600-1700 kroner til 2200 kroner

I forbindelse med kommunesammenslåingen har mange av de kommunale gebyrene, avgiftene og brukerbetalingene i Oppegård og Ski blitt endret fra 1. januar 2020. Konsekvensene for sommerkursene i regi av kulturskolen har blitt enorme som følge av dette.

I desember valgte lokalpolitikerne å støtte rådmannens forslag om å kutte støtte til sommerkursene på 200.000 kroner per år. Tilbudet har dermed blitt selvfinansierende fra 1. januar 2020.

Det sistnevnte førte til at brukerbetalingen for en ukes sommerkurs måtte økes fra fjorårets prisnivåer (600 kroner i Ski og 1700 kroner i Oppegård) da tilbudet fikk støtte fra kommunen.

Hadde tilbudet med sommerkurs ikke blitt avlyst som følge av covid-19-utbruddet, ville en ukes sommerkurs i regi av Nordre Follo kulturskole koste 2200 kroner (endring fra 1. januar 2020), som betyr at prisøkningen fra i fjor er på 30 prosent for Oppegård og på 267 prosent for Ski.

Les også: Sjekk endringer i gebyrene, avgiftene og brukerbetalingene

 

 

 

 

OPTIMISTISK: Virksomhetsleder for Nordre Follo kulturskole, Rune Molvær, håper de kan komme tilbake med sommerkurs i 2021.

      Nordre Follo kulturskole

  • Har om lag 1.600 elever og 73 ansatte.
  • Har tre baser: to musikkavdelinger (Kolben på Kolbotn og Kontra i Drømtorpveien 31 i Ski) og og en avdeling for dans, kunst og drama  i Idrettsveien 14 i Ski.
  • Ledes av Rune Molvær (virksomhetsleder for Nordre Follo kulturskole, tidligere rektor for Oppegård kulturskole).

Prisendring for en ukes sommerkurs i regi av kulturskole før og etter kommunesammenslåing:

2019: 600 kroner for en ukes kurs i regi av Ski kulturskole og 1700 kroner for en ukes kurs i regi av Oppegård kulturskole.

2020: 2200 kroner for en ukes kurs i regi av Nordre Follo kulturskole.

Powered by Labrador CMS