UKM 2020: Arrangører av Nordre Follo UKM, Christian Lund (f.v), Tuva Watz Thorsen, Vigdis Haga og Linn Hattvang, håper mange melder seg på årets UKM.
UKM 2020: Arrangører av Nordre Follo UKM, Christian Lund (f.v), Tuva Watz Thorsen, Vigdis Haga og Linn Hattvang, håper mange melder seg på årets UKM.

Bli med på UKM!

Brenner du inne med en sang? Eller vil du vise frem noe du har malt, eller et kult kostyme du har laget Ikke glem å melde deg på UKM.

Publisert

Lørdag 14. og søndag 15.mars er det klart for Nordre Follo UKM (Ung Kultur Møtes) i Kolben. Alt fra sang til cosplaykostymer, og det midt i mellom, kan meldes på, her er det bare fantasien som setter grenser. For første gang går arrangementet over to dager, med sceneprøver og øving på lørdagen, og fremføring søndagen.

– Vi har alltid hatt alt på en dag, men nå får de litt av den «backstage-følelsen», og kan bli litt kjent med hverandre. Dette har vi gjort fordi vi ser at søndagen har blitt litt stress, men også fordi vi ser den viktige møteplassen UKM er for ungdom. Det å kunne møtes på bakrommet å se hva andre driver med, sier Vigdis Haga fra kulturskolen Nordre Follo.

UKM

  • Holdes i Kolben 14. og 15. mars.
  • For barn og unge som vil vise frem noe kulturelt.
  • Påmeldingsfrist for: Arrangør, Konferansier, Media er fredag 14. februar. For : Annet på scene, Dans, Film, Litteratur, Musikk, Teater, Utstilling er fristen mandag 2. mars

Toner ned

For mange kan terskelen være høy for å melde seg på, men arrangørene bedyrer at dette, først og fremst, ikke er en konkurranse.

– Vi har prøvd å tone ned konkurransen så langt som mulig. Å melde seg på UKM og vise seg frem for venner og familie er en seier i seg selv, sier Christian Lund.

Han legger til at jobben til arrangørene er å tilrettelegge for de som skal vise frem sine ting.

– Vår jobb er å gjøre arenaene så proffe som mulig, og selvfølgelig får de husets beste områder til rådighet.

Kom og se på!

Det vil som alltid være en jury som plukker ut noen til videre deltakelse i UKM Akershus, som går i Jessheim i mai, og målet er å vise frem bredden. Landsmønstringen holdes i Arendal.

– Det viktigste er bredden, vi sender ikke videre 15 sangere. Dette er en arena for å vise frem alt det vi driver med i Nordre Follo, sier Haga.

I tillegg til at det oppfordres til å delta, oppfordrer også arrangørene foreldre og venner å komme som tilskuere.

– Det er et veldig kult show å se på også. Profesjonaliteten og den flotte rammen rundt, gjør at det er flott å være tilskuer også, ikke bare deltaker, sier arrangørene.

Powered by Labrador CMS