Nytt sommerkurs ved Oppegård kulturskole

SCENE- OG MIKROFONTEKNIKK: – Her vil elevene lære grunnleggende sangteknikk, jobbe med å finne egenarten i egen stemme, og lære generell scene- og mikrofonteknikk, sier kursleder Marthe Susann Åndahl ved Oppegård kulturskole.
SCENE- OG MIKROFONTEKNIKK: – Her vil elevene lære grunnleggende sangteknikk, jobbe med å finne egenarten i egen stemme, og lære generell scene- og mikrofonteknikk, sier kursleder Marthe Susann Åndahl ved Oppegård kulturskole.

Utvider tilbudet med sang- og scenekurs

Oppegård kulturskole utvider sommerkurstilbudet med sang- og scenekurs.

Publisert

– Dette er et splitter nytt kurs for barn fra 9 til 14 år hvor de kan få en forsmak på det å være solist og stå på scenen, sier kursleder Marthe Susann Åndahl (32).

Hun har jobbet som musikk- og sangpedagog i ti år, hvorav de siste tre årene ved Oppegård kulturskole.

      Sang- og scenekurs:

  • Sommerkurs i regi av Oppegård kulturskole.
  • I uke 26 (24.-28. juni)
  • For barn fra 9 til 14 år.
  • Pris: 1700 kroner
  • Du kan melde deg på via kommunens hjemmeside.

Hun gleder seg mye til å sette i gang med det nye kurset. Det starter mandag 24. juni og varer i fem dager.

Får lov til å velge egne sanger

– Her vil elevene lære grunnleggende sangteknikk, jobbe med å finne egenarten i egen stemme, og lære generell scene- og mikrofonteknikk slik at de blir sikrere på scenen. De får også tips til hvordan å jobbe med uttrykk og formidling når de synger, sier Åndahl.

Hun sier kursdeltakerne får lov til å velge sanger de vil fremføre.

– Det blir sikkert mye popmusikk. De skal velge i hvert fall én sololåt, men de skal også synge mye i grupper. Vi skal også ha en masterklass og synge mye for hverandre, sier kurslederen.

Fem ledige plasser

232 barn og unge har meldt seg på årets sommerkurs i regi av den lokale kulturskolen. Nesten alle kursene er nå fullbooket.

– Sang- og scenekurset har plass til tolv barn. Nå har vi kun fem ledige plasser igjen, og disse er i uke 26. I tillegg har vi syv ledige plasser på kurset i musikkverksted. Fire av disse plassene gjelder uke 26 og tre av plassene er i uke 32, sier pianolærer og saksbehandler ved kulturskolen, Liv Karen Aukner.

Begynte som seksåring

Marthe Susann Åndahl håper flere barn og unge kan oppleve glede av musikk.

Selv begynte hun å synge og stå på scenen som seksåring, og hun stortrives fortsatt med det.

32-åringen jobber som artist (frilanser), skriver egne låter og koser seg med å synge på engelsk.

– Jeg skriver ofte kjærlighetslåter, men også låter om sorg og savn. Musikken er som terapi for meg, sier hun.

Pop, jazz og musikaler

Åndahl bor i Oslo, men er opprinnelig fra Bergen. Hun har sin musikkutdannelse fra blant annet Universitetet i Oslo og Norges Musikkhøgskole.

32-åringen har sin fordypning i populærmusikk og jazz. Hun har også erfaring med både klassisk musikk og folkemusikk, og har jobbet mye med kor og musikaler.

I 2015-2017 var hun musikalsk ansvarlig og sangpedagog i oppsetningene av High School Musikal og Annie på Romerike Musikkteaterskole.

Debut-EP

Til høsten vil 32-åringen gi ut sin debut-EP med egne komposisjoner.

– Den første singelen, "Dance The Night Away", kommer allerede i juni. Alle låtene er på engelsk, men jeg utelukker ikke at jeg kommer til å skrive noen låter på norsk senere, sier Åndahl.

Les også: Ny barneskole på Sofiemyr kan få permanent modulskolebygg

Powered by Labrador CMS