DEN NYE HALLEN: Slik blir den nye tennishallen, den skal ha fire tennisbaner som skal være åpne året rundt. I tillegg blir det tribuner, kiosk, garderober og mer til i det nye anlegget.
DEN NYE HALLEN: Slik blir den nye tennishallen, den skal ha fire tennisbaner som skal være åpne året rundt. I tillegg blir det tribuner, kiosk, garderober og mer til i det nye anlegget.

Storeslem på Sofiemyr

Kolbotn tennis og Kolbotn Idrettslag går sammen og bygger ny tennishall på grusbanen øst for Sofiemyr kunstgress.

Publisert

Prosjektet som skal stå ferdig senhøsten 2020, er et samarbeid mellom Kolbotn Tennisklubb (KTK) og Kolbotn Idrettslag (KIL). Bygget vil bestå av tennisbaner, garderober, kiosk, publikumstoaletter, tribuner med lager for Kolbotn IL og mulig klubbhus, og blir på hele 3475 kvadratmeter. Både KTK og KIL er strålende fornøyd med planene.

– Sammen med ny stor hall på Sofiemyr, dette anlegget og ny kunstgressbane på Tømte vil idrettsparken om noen år fremstå som meget moderne. Et nytt bygg vil bli et formidabelt løft først og fremst for tennisklubben og idrettslaget men også for alle andre som ønsker å bruke det, sier daglig leder i KIL, Harald Vaadal.

Møter behovene

KIL skal eie 970 kvadratmeter fordelt på to etasjer i det nye anlegget. Blant annet tribune og lager på til sammen 500 kvadratmeter. I tillegg skal det være garderober, kiosk og publikumstoalett som eies av KIL. KIL har behov for et mer moderne klubbhus og dersom økonomien tillater det så vil også dette bli realisert i bygget.

– For fotballen vil nytt garderobeanlegg være helt avgjørende for både breddesatsing og topp. Dette anlegget vil møte nåværende og fremtidige behov for fasiliteter og anlegg, sier prosjektleder for anlegg i KIL, Einar Engedahl.

Han påpeker at det alltid er behov for lagringsplass, og at det vil være til stor nytte for gruppene i KIL å få lagringene under tribune. I tillegg trekker han frem at kiosken med kafefasiliteter vil bli en fin møteplass.

Saken fortsetter under bildet.

GLADE BALLGUTTER: Leif Wedøe (f.v), Einar Engedahl, Einar Granlie og Harald Vaadal har all grunn til å smile over prosjeket som skal stå ferdig senhøsten 2020.
GLADE BALLGUTTER: Leif Wedøe (f.v), Einar Engedahl, Einar Granlie og Harald Vaadal har all grunn til å smile over prosjeket som skal stå ferdig senhøsten 2020.

Fire baner

Tennishallen skal ha fire baner og holdes åpen hele året. Tennisklubben er svært glad for å endelig få ny hall, etter mange år med jobbing.

– Vi i tennisklubben har holdt på med dette prosjektet i 10 år og gleder oss veldig til å komme inn i ny hall. Vi har stelt og tatt vare på bobla vår ved Ingierkollen i 35 år – den er helt utslitt og vi har driftet den mange år på «overtid». Vi gleder oss til at flere også skal bli aktive «gjennom hele livet» med tennis, og er veldig glad for at vi nå kommer til Sofiemyr, sier Leif Wedøe i KTK.

Lånegaranti

I tillegg til banene vil det bli en midtseksjon i to etasjer, i tennisklubbens del, med garderober, styrkerom, møterom og kjøkken. Hallen blir bygget etter modell på Nesodden Tennisklubb, som sto ferdig i 2013. Wedøe forteller at han er godt fornøyd med kommunens bidrag i prosjektet.

– Tomta er tilrettelagt og reguleringen er slik vi har bedt om. I dette prosjektet har Oppegård kommune vært avgjørende for å ha kommet så langt som vi har kommet både administrativt og kommunalt, sier Wedøe.

Kommunen gir KIL og KTK en kommunal garanti for låneopptak på inntil 20 millioner kroner for KIL og 40 millioner kroner for tennisklubben. Nå jobbes det med å innhente pristilbud på de ulike delene, ifølge KIL og KTK.

Anlegget skal også kunne benyttes av skolene på dagtid, og KIL planlegger en energiløsning i tilknytning til bygget som, blant annet, skal bidra med varme til to kunstgressbaner.

Powered by Labrador CMS